Завантаження ...

Відкриття «Еко-лавки» у Сумах

Відкриття «Еко-лавки» у Сумах фото

РЕКЛАМА У Сумах відкрився магазин еко-продуктів. За місяць мережі «Еко-лавка» виповниться 13 років, як вона на ринку в Україні. Натуральна продукція без цукру та штучних барвників – відтепер на полицях магазину в центрі міста. Ємельянова Тетяна – сум’янка, яка не могла знайти екопродукти у Сумах, тому вирішила відкрити магазин мережі «Еко-лавка». Про відкриття, виробників та попит людей на екологічну продукцію у Сумах – читайте у нашому матеріалі.

На фото Ємельянова Тетяна, власниця магазину мережі «Еко-лавка»
Фото Наталії Біловол, журналістки MISTOSUMY.com

«Еко-лавка» відкрилася 10 серпня об 11:00 біля універмагу «Київ». Ведучі, музика та дегустація продукції – ось, що чекало на гостів. Сум’яни могли спробувати продукцію безоплатно й обрати для себе кращий варіант. Як розповідає Тетяна, людей було дуже багато й усі купували, коли дегустували еко-смаколики.  

Ми розпитали власницю про відкриття, постачальників та ідею відкриття.

- Чому вирішили відкрити «Еко-лавку» у Сумах?

- Головною причиною відкриття «Еко-лавки» у Сумах став дефіцит екологічних продуктів на поличках уже наявних магазинів. Через це доводилося замовляти в Інтернеті, де не можна було придбати 1 одиницю, а назбирати на «мінімальне замовлення». Намагалася також знайти у Сумах: ходила та читала усі складники продуктів, щоб знайти те, що потрібно, але, на жаль, так і не змогла знайти саме одностопового магазину, де одразу можна придбати все, що необхідно. Через це зацікавилася, де це є в Україні, так вийшла на мережу «Еко-лавка». Почала ними цікавитися, дізнаватися як працюють, яка головна концепція. І тоді вирішила, що хотіла б відкрити такий магазин у рідному місті.

З якогось боку це була моя мрія: усе починалося з того, що я почала готувати хліб на заквасці вдома, пройшла онлайн курси, але, погодьтеся, усього вдома не зробиш. А цей час, яке витрачаєш на приготування того ж хліба, можна приділити родині.

- У чому перевага еко-продуктів?

- Екологічність – це безпека та натуральність, від якої залежить наша енергія. Можливо ви могли помічати, що коли ми харчуємося не тільки збалансовано, споживаємо корисне та поживне – ми усміхнені та щасливі. Що тут казати, усі люблять поїсти, а у нашому магазині ви знайдете як солоденьке, так і солоненьке. І усе це буде корисним та поживним. Широкий асортимент, де люди знайдуть те, чого вони хочуть, співпраця з українськими виробниками, що допомагає розвитку нашої країни.

Продукція, яку пропонує «Еко-лавка»:

  • натуральна м'ясна, рибна та молочна продукція;
  • безглютенова та безлактозна продукція;
  • вегетаріанська та веганська продукція;
  • натуральна косметика;
  • гіпоалергенні, безфосфатні побутові засоби.

- Не страшно було відкриватися у воєнний час?

- Ви знаєте, я мала б відкритись роки два-три тому, тоді мені було страшно, завжди щось стримувало. Коли розпочались усі ці розмови про наступ, так, час непростий, але чомусь саме зараз я зрозуміла, що не можу ще довше тягти. Треба жити й треба змінюватись на краще. Своїм прикладом показувати, що не все так страшно, все можливо. До того ж коли ти мрієш і нічого не робиш – усе залишається на рівні мрій, а коли робиш – то маленькими кроками йдеш до мети.

«Еко-лавка» співпрацює з такими виробниками:

  • Villa Milk
  • Korusni
  • «Кохана»
  • ТМ «ШЕДЕВРИКИ» власне виробництво «Еколавка»
  • ТМ «САМЕ ПЕЧИВО» власне виробництво «Еколавка»
  • VegiLand
  • MonLasa
  • Вегетус
  • VioLife
  • Fizi (протеїнові шоколадні батончики)
  • Тощо

- Як ви вважаєте, відкриття було вдалим?

- Безумовно. Думаю, що якраз через те, що ми розповідали гостям та давали спробувати те, що їх зацікавило – змусило багатьох замислитись над тим, щоб почати споживати натуральну продукцію. А доказ цього те, що після куштування продукції – всі йшли її купувати. Через це ми будемо робити якомога частіше подібні дегустації, щоб люди дізнавалися та обирали: хочуть чи ні. І, як показує сьогоднішній день, є велика кількість людей, які хочуть перейти на екологічну продукцію, а ми у цьому допоможемо.

Познайомитися з продукцією або дізнатися наявність можна в Instagram.

Графік роботи: щодня з 9:00 до 19:00

Адреса: вул. Козацький вал, 1

Контактний номер телефону: (+380) 50 255 0775

А ви були на відкритті «Еко-лавки»? Поділіться власними враженнями з нами у нашому Facebook.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: