Завантаження ...

В Україні працюють над створенням гуманітарних коридорів та Курщині

В Україні працюють над створенням гуманітарних коридорів та Курщині фото

Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук повідомила про плани щодо створення гуманітарних коридорів між Сумською областю та Курською областю росії.

З метою захисту прикордонних областей України, зокрема Сумщини, Сили оборони України активно працюють над створенням зони безпеки на території Росії, що прилягає до українського кордону. У межах цієї зони проживають цивільні росіяни, які перебувають під захистом міжнародного гуманітарного права. Україна, як відповідальна сторона, повністю дотримується цих норм.

Для забезпечення безпеки цивільного населення в зоні безпеки планується реалізація таких заходів:

  • проведення гуманітарних операцій: Сили оборони України здійснюватимуть гуманітарні операції з метою надання необхідної допомоги цивільному населенню, яке опинилося в зоні безпеки.
  • відкриття гуманітарних коридорів: Будуть відкриті гуманітарні коридори, які дозволять цивільним особам евакуюватися як на територію Росії, так і на територію України.
  • допуск міжнародних гуманітарних організацій: Для забезпечення ефективного гуманітарного реагування та моніторингу ситуації в зоні безпеки буде надано допуск міжнародним гуманітарним організаціям.

Наразі тривають підготовчі роботи та консультації щодо реалізації цих планів.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: