Завантаження ...

Ярослава Магучіх переказала частину призових за золото Олімпіади Сумському товариству захисту тваринам

Ярослава Магучіх переказала частину призових за золото Олімпіади Сумському товариству захисту тваринам фото

Українська стрибунка в висоту та Ярослава Магучіх переказала українським зоозахисникам один мільйон гривень зі своїх призових на Олімпійських іграх-2024. Про це повідомила організація UAnimals на своїй сторінці в Instagram, пише Суспільне.

22-річна Ярослава Магучіх — олімпійська чемпіонка Парижа-2024 зі стрибків у висоту. За "золото" змагань у Франції легкоатлетка отримала 175 тисяч доларів, що еквівалентно 7.2 мільйона гривень.

Один мільйон власних призових спортсменка виділила на допомогу тваринам: пожертвувала гроші на рахунки організації UAnimals та чотирьох притулків. Ярослава зазначила, що її домашній улюбленець також був взятий з притулку, тож допомога тваринам має для неї важливе значення.

"Зараз в Україні дуже багато безпритульних тварин, і притулкам потрібна підтримка, щоб подбати про кожного, — пояснила Магучіх. — Крім фінансової та волонтерської підтримки, ви можете брати тварин із перевірених притулків у свої сім’ї, незалежно від породи. Мій кіт теж із притулку і теж безпородистий, але він найкращий у світі та мій улюблений стрибун. Тож якщо у вас є можливість врятувати тварину — врятуйте".

Легкоатлетка додала, що її "золото" на Іграх у Парижі стало можливим завдяки Збройним силам України та волонтерам, а також зусиллям її команди. Тому вона збирається переказати частину грошей на допомогу ЗСУ та у фонд психологічної підтримки.

"Сьогодні я маю можливість віддячити своїй команді, українцям і захисникам за мою підготовку і підтримку на шляху до олімпійського золота, — написала спортсменка в Instagram. — Тому частину грошей, які отримає кожен призер та чемпіон Олімпійських ігор, я віддам на потреби ЗСУ, у фонд психологічної підтримки й невеличку частинку — на допомогу притулкам та тваринкам з окупованих територій".

"Гроші — ніщо порівняно з тим, що ми пройшли з командою. І ніщо порівняно з тим, скільки для нас роблять ЗСУ та волонтери, щоб ми жили в незалежній та вільній країні. І якщо я можу використати їх таким чином, я це зроблю".

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: