Завантаження ...

На Охтирщині спалахнув сказ: підтверджено випадок захворювання у домашнього кота

На Охтирщині спалахнув сказ: підтверджено випадок захворювання у домашнього кота фото

13 серпня 2024 року мешканці села Лутище звернулися за медичною допомогою після того, як їх покусав домашній кіт. Для проведення лабораторних досліджень ветеринарні фахівці відібрали зразки тканин тварини.

13 серпня лабораторні дослідження, проведені Сумською регіональною державною лабораторією Держпродспоживслужби, підтвердили наявність вірусу сказу у загиблого кота.

З метою запобігання поширенню захворювання та захисту населення було негайно проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Охтирській районній державній адміністрації. За результатами засідання затверджено план ветеринарно-санітарних заходів.

Фахівці Охтирської районної державної лікарні ветеринарної медицини розпочали комплекс заходів з ліквідації осередку захворювання та запобігання подальшому поширенню сказу. Зокрема, проводиться обхід домогосподарств з метою виявлення хворих та підозрілих тварин, а також здійснюється масова вакцинація домашніх собак та котів проти сказу.

Важливо!

Громадяни, будьте обережні при спілкуванні з тваринами, особливо бездомними. У разі укусів або подряпин негайно звертайтеся за медичною допомогою та повідомляйте про це ветеринарну службу.

Якщо ви помітили тварину з нехарактерною поведінкою (агресивність, піна з пащі, паралічі), негайно повідомляйте про це найближчий ветеринарний заклад або орган місцевого самоврядування.

Своєчасна вакцинація домашніх тварин та дотримання правил особистої гігієни – це надійний захист від сказу.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: