Завантаження ...

Що тримає та надихає сумʼян під час війни - ми спитали

Що тримає та надихає сумʼян під час війни - ми спитали фото

Спорт, музика, нова робота, навчання, друзі та рідні допомагають триматися на плаву сумʼянам під час війни. Саме це надихає опитаних нами містян попри складні обставини не впадати у відчай.

Цього тижня журналісти MistoSumy вийшли на сумські вулиці з такими питаннями:

 — Що Вас тримає під час війни? Як рятуєтеся від апатії та чим надихаєтеся?

Нікіта та Марина , студенти:

— Найбільше , що нас відволікає це комп’ютерні ігри ,прогулянка вдвох та з друзями. Коли нас уже підхоплює такий настрій , то ми не можемо не бути зайнятими. Обов’язково потрібно щось робити. З початку вторгнення Нікіта ще навчився грати на гітарі. Це не легкий музикальний інструмент, тому це хобі повністю забирає всю мою увагу.

Аліса, студентка:

— Загалом я десь рік тому почала займатись спортом , тому що , як на мене, це дуже актуальний спосіб , щоб випустити пар та всі негативні емоції із себе. Але ще з підліткового віку звикла постійно слухати музику, це також дуже підіймає мені настрій.

Даша, масажистка:

— Мене надихає дуже сильно життя, незважаючи на будь – які події.  У мене не буває апатичного настрою, намагаюсь завжди бути на позитиві та ділюсь цим із своїм оточенням. Але за період війни з’явилась робота та коло оточення, тому це заряджає у мені енергію.

Аня , студентка та мама:

— Зараз , якщо чесно, купа різних справ , тому на апатичний настрій немає часу. Маю дитину , яка забирає весь вільний час і піднімає настрій. Також здобуваю другу вищу освіту . За два тижні почнеться навчання, тому думати про щось , крім навчання та дитини, не буде ані хвилинки.

Інші сумʼяни погодилися на опитування, але відмовилися фотографуватися. 

Єлизавета, стоматолог:

—Як на мене , то моя робота стоматолога потребує багато уваги та часу , тому я надихаюсь нею і майже ніколи не маю поганого настрою. Коли втомляюсь вже проводжу час з друзями та відновлюю свою енергію після роботи.

Еліна, працює в соціальній сфері:

—Хобі немає, весь свій час приділяю дитині або роботі. Іноді  виходжу на прогулянку з чоловіком , для відпочинку мені цього достатньо.

Валерій, студент:

— Коли мене уже настигнув такий настрій , я їду в село до бабусі. Одразу підіймається настрій з бабусиними пиріжечками та атмосферою біля річки. Якщо немає можливості поїхати, то ходжу в спортзал. Коли тренуюсь , то повністю на своїй хвилі.

Дмитро, менеджер з продажу:

— Часто проводжу вільний час з друзями та граю на фортепіано і гітарі. Це мене заспокоює, тому що думки концентруються лише на інструменті. Також слухаю музику. Без навушників навіть гуляти не вийду.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: