На Сумщині посилюються заходи безпеки: евакуація та обмеження доступу до прикордонних територій

Через загострення військової ситуації на Сумщині, обласна військова адміністрація вводить додаткові заходи безпеки.

Через загострення військової ситуації на Сумщині, обласна військова адміністрація вводить додаткові заходи безпеки.

Евакуація населення

Продовжується планова евакуація населення з населених пунктів, розташованих у 5-ти та 10-ти кілометрових зонах від лінії зіткнення. Значна частина жителів цих територій вже виїхала в безпечніші місця.

Обов'язкова евакуація оголошена для мешканців 23 населених пунктів Сумського району. Для отримання інформації про час і місце евакуації необхідно звернутися до керівника громади або старости населеного пункту.

Обмеження доступу до прикордонних територій

З метою підвищення безпеки жителів та захисту сил оборони, запроваджуються обмеження на перебування у 20-ти кілометровій зоні від державного кордону. Ця територія оголошена тиловим оборонним рубежем Збройних Сил України.

Доступ цивільних осіб до цієї зони буде суворо контролюватися силами оборони. Алгоритм і порядок перебування цивільних людей наразі узгоджується.

Причини посилення заходів безпеки

Інтенсивні обстріли: ворог активно застосовує керовані авіаційні бомби та інші засоби ураження, що призводить до руйнувань та загибелі мирного населення.

Захист цивільного населення: евакуація та обмеження доступу до небезпечних зон дозволяють вберегти людей від обстрілів.

Забезпечення безпеки сил оборони: обмеження доступу до прикордонних територій дозволяє уникнути розголошення важливої військової інформації.

Як отримати допомогу

Інформація про евакуацію: 095 3864306 (з 9 до 17), 0506507083, (0542) 77-96-77 (цілодобово).

Інформація про маршрути руху, місця для тимчасового перебування та отримання першої допомоги: гаряча лінія Мінінтеграції 1548.

Сумська обласна військова адміністрація закликає всіх мешканців дотримуватися встановлених правил та рекомендацій, а також довіряти лише офіційним джерелам інформації.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: