Завантаження ...

Годинники зі смоли, шкіряні гаманці, аромасвічки – що продають сумські виробники

Годинники зі смоли, шкіряні гаманці, аромасвічки – що продають сумські виробники фото

17 серпня у Сумах відбувся ярмарок, де місцеві бренди представили власні вироби. Понад 20 сумських крафтярів, жива музика з виконанням сучасних пісень та знайомства з власниками бізнесів. Як проходив захід та що цікавого пропонують сумські виробники – у матеріалі нашого журналіста.

Розпочалася торгівля о 12:00 біля стадіону «Ювілейний» у Трибуна Парк. Як говорять місцеві крафтярі, найбільше відвідувачів було з 15:00 до 16:00. Окрім великої кількості сумських брендів, можна було послухати живу музику, поїсти та випити прохолодного напою на ваш смак. І якщо минулий ярмарок усі кудись поспішали, то сьогодні сум’яни насолоджувалися заходом: роздивлялися усі секції та товари, які пропонували.

Презентували себе декілька секцій:

  • Одяг та Білизна
  • Декор | Арома | Дім
  • Прикраси

Асортимент товарів був різноманітним: від одягу, спідньої білизни до декору для дому. Майстер-класи з ліплення, стильні фотозони та атмосфера звичайних буднів без війни. Як зазначають організатори ярмарку, Sumy Brand, усі кошти з оренди приміщення та відсоток від продажів підуть на підтримку ЗСУ.

Давайте разом поринемо в атмосферу цього заходу.

Наші журналісти поспілкувалися з сумськими виробниками про асортимент та особливість крафту,  і, звісно ж,  реалізацію своєї продукції на ярмарці.

Карина, власниця салону краси «Vanilla»

«Організатори – наші друзі. Коли вони перший раз робили подібний захід – ми не встигли приєднатися. А зараз долучилися, чому б і ні, щоб підтримати наших людей та військо. Сьогодні ми робили й експрес-макіяж для сум’янок, діткам як комплімент – блискітки могли нанести на обличчя, комусь робили зачіски».

На фото Карина, власниця салону краси «Vanilla»
Фото Наталії Біловол, журналістки MISTOSUMY.com
 

Богдан і Катя, подружжя-власники бренду «Skill»

«Після початку повномасштабного вторгнення переїхали до Західної України. Грошей не було й потрібно було щось думати-робити. І якось знайшов постачальників шкіри й вирішили робити бізнес. Коли повернувся до Сум, то почав вже сам виробляти продукцію зі шкіри, створювати сумки й продавати. Шкіряні вироби створюємо самі, вже є невелике підприємство, яке буде тільки збільшуватися. Нам запропонували взяти участь і ми вирішили погодитись, бо це крутий досвід».

Катерина додає до слів чоловіка: «Він знайшов свою справу й закохався у неї».

На фото Богдан і Катя, подружжя-власники бренду «Skill»
Фото Наталії Біловол, журналістки MISTOSUMY.com
 

Ірина, власниця магазину декору з епоксидної смоли

«На початку війни шукала подарунок подружці у якої, як кажуть, «усе є». В Інтернеті знайшла такі вироби, а потім почала цікавитися, як їх робити взагалі. Бо, погодьтеся, виглядає це чарівно та ексклюзивно. Ось так зацікавилася, почала проходити навчальні курси й потім займатися цим сама. Спочатку робила тарілки, а зараз вже є все, чого душа бажає: годинники, підставки тощо. Погодилася на участь у ярмарці, бо з початку літа якось руки опустилися. Я з Білопілля, але жила у Сумах, однак батьки залишилися вдома. Не було настрою нічого робити, впала духом. А потім мені запропонували взяти участь і це був як поштовх до дій, поштовх щось робити, а не сидіти склавши руки».

На фото Ірина, власниця магазину декору з епоксидної смоли
Фото Наталії Біловол, журналістки MISTOSUMY.com
 

Юлія, власниця бренду «Lattico»

«Мені загалом подобається естетика свічок та те, які форми можна створювати. Починала 3 роки тому зі свічок знаєте, які мали вигляд чоловічого чи жіночого тіла. Потім це усе пішло далі і я почала створювати ароматичні свічки та те чим займаюся і по сей день. Погодилася стати учасником, бо це прикольний досвід, це цікаво. Ярмарки усюди проходять, а тут у нас якось по-домашньому, комфортно й тепло. До того ж прийти й просто поговорити з твоїми клієнтами – цінно, адже так ти одразу бачиш, що кому подобається, що ні, на що звернути увагу. Онлайн ти це все не зробиш, а на ярмарку – відбувається саме по собі. Такий собі обмін енергією».

На фото Юлія, власниця бренду «Lattico»
Фото Наталії Біловол, журналістки MISTOSUMY.com
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: