Завантаження ...

Керівника Охтирської райлікарні судитимуть за масштабну корупцію

Керівника Охтирської райлікарні судитимуть за масштабну корупцію фото

Слідчі поліції Сумської області спільно з Управлінням стратегічних розслідувань викрили масштабну корупційну схему, організовану одним із керівників Охтирської центральної районної лікарні.

Як встановило слідство, медик зловживав своїм службовим становищем для особистого збагачення. Зокрема, він:

проводив махінації з тендерами: створив штучні умови для перемоги у тендері на постачання медичного обладнання вартістю 750 тисяч гривень конкретного приватного підприємства. Після цього отримав хабар у розмірі 187 500 гривень, що становить 25% від суми угоди.

продавав робочі місця: за 1000 доларів США пообіцяв працевлаштувати сина однієї з жінок на посаду лікаря в лікарні.

вимагав хабарі за медичні послуги: вимагав від пацієнта хабар у розмірі щонайменше 300 доларів США за призначення більш складного протоколу лікування з метою отримання висновку про непридатність до військової служби.

Наразі слідчі направили до суду обвинувальний акт стосовно підозрюваного. Його дії кваліфіковано за частиною 3 статті 368 (отримання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище) та частинами 4, 2 статті 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України, повідомили в поліції Сумщини.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: