Завантаження ...

У Сумах ліквідують несанкціоновані сміттєзвалища лише після приписів екологів

Державна екологічна інспекція у Сумській області продовжує боротьбу з несанкціонованими сміттєзвалищами. Завдяки оперативній реакції на звернення громадян та активній роботі інспекторів, вдалося виявити та ліквідувати значну кількість стихійних звалищ на території міста Суми.

Так, у квітні 2024 року, відреагувавши на звернення громадянина, інспектори виявили нове сміттєзвалище будівельних відходів поблизу вулиці Березовий Гай. Сумська міська рада, отримавши вимогу від Держекоінспекції, ліквідувала це сміттєзвалище. Не минуло й пів року.

Загалом, з початку 2024 року інспекція виявила 58 несанкціонованих сміттєзвалищ на території міста Суми, загальною площею близько 14 000 квадратних метрів. На адресу місцевої влади було направлено 20 вимог щодо їх ліквідації.

Завдяки спільним зусиллям, вдалося ліквідувати вже 17 таких сміттєзвалищ. Серед них – стихійні звалища поблизу провулку Гетьманського, вулиці Космічної, Березової, на території прибережної смуги річки Стрілка та в районі 40-ї підстанції.

Варто зазначити, що деякі з виявлених сміттєзвалищ існували вже тривалий час. Наприклад, чотири сміттєзвалища поблизу 40-ї підстанції були виявлені інспекцією ще у 2022 році.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: