Завантаження ...

Суми підписали угоду про побратимство із Коїмброю з Португалії

Суми підписали угоду про побратимство із Коїмброю з Португалії фото

Учора відбулася знакова подія для міста Суми – підписання Угоди про побратимство і дружнє співробітництво з португальським містом Коїмбра. Церемонія відбулася в онлайн-форматі за участі високопосадовців обох міст.

В. о. мера Сум Артем Кобзар підкреслив важливість міжнародної підтримки в цей складний час і висловив впевненість, що побратимство з Коїмброю стане міцною основою для подальшого розвитку відносин між містами.

Мер Коїмбри Жозе Мануель Сілва також висловив оптимізм щодо перспектив співпраці та зазначив, що угода стане фундаментом для спільних проєктів.

Обидві сторони підкреслили важливу роль університетів у розвитку відносин між містами. Сумський державний університет та університет Коїмбри мають довготривалі наукові та освітні зв'язки, які стали основою для міжурядового співробітництва.

Можливі напрямки співпраці між Сумами та Коїмброю включають наукові, культурні, спортивні і студентські обміни, співпраця в галузі муніципального управління, залучення європейських фондів для реалізації спільних проєктів, адвокація інтересів Сум та України в Європі, обмін досвідом в галузі освіти, охорони здоров'я, екології, енергозбереження.

Коїмбра, як одне з найстаріших міст Португалії та центр європейської науки, має багату історію та культуру. Побратимство з таким містом відкриває для Сум нові можливості для розвитку та міжнародної співпраці.

Довідка: Коїмбра – стародавня столиця Португалії, відома своїм університетом, заснованим у 1290 році. Місто включено до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.


 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: