Завантаження ...

У Сумах знайшли вандала, який зруйнував меморіал загиблим воїнам-інтернаціоналістам

У Сумах знайшли вандала, який зруйнував меморіал загиблим воїнам-інтернаціоналістам фото

Сумська поліція повідомила про підозру злочинцю, який вчинив вандалізм щодо пам’ятника загиблим воїнам-інтернаціоналістам.

У ніч з 26 на 27 квітня невідомий зловмисник на території «Комплексу пам’яті» на вулиці Герасима Кондратьєва в Сумах зірвав з постаментів два бронзові погруддя. За попередньою інформацією, чоловік планував здати викрадене на металобрухт.

Правоохоронцям вдалося встановити особу вандала. Ним виявився 47-річний місцевий житель. Поліція вилучила частини пошкодженого пам’ятника та знаряддя вчинення злочину.

Своїми діями зловмисник не лише вчинив вандалізм, а й завдав моральної шкоди Сумській обласній організації «Спілка ветеранів Афганістану», яка оцінюється в понад 178 тисяч гривень.

Слідчі поліції під процесуальним керівництвом прокуратури повідомили фігуранту про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 297 Кримінального кодексу України «Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого».

Наразі вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу для затриманого. Досудове розслідування триває, повідомляє поліція Сумщини.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: