У Сумах знайшли вандала, який зруйнував меморіал загиблим воїнам-інтернаціоналістам

Сумська поліція повідомила про підозру злочинцю, який вчинив вандалізм щодо пам’ятника загиблим воїнам-інтернаціоналістам.

Сумська поліція повідомила про підозру злочинцю, який вчинив вандалізм щодо пам’ятника загиблим воїнам-інтернаціоналістам.

У ніч з 26 на 27 квітня невідомий зловмисник на території «Комплексу пам’яті» на вулиці Герасима Кондратьєва в Сумах зірвав з постаментів два бронзові погруддя. За попередньою інформацією, чоловік планував здати викрадене на металобрухт.

Правоохоронцям вдалося встановити особу вандала. Ним виявився 47-річний місцевий житель. Поліція вилучила частини пошкодженого пам’ятника та знаряддя вчинення злочину.

Своїми діями зловмисник не лише вчинив вандалізм, а й завдав моральної шкоди Сумській обласній організації «Спілка ветеранів Афганістану», яка оцінюється в понад 178 тисяч гривень.

Слідчі поліції під процесуальним керівництвом прокуратури повідомили фігуранту про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 297 Кримінального кодексу України «Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого».

Наразі вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу для затриманого. Досудове розслідування триває, повідомляє поліція Сумщини.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/iqqT1vXDbE0" title="Правоохоронці повідомили про підозру чоловіку, який зруйнував пам’ятник воїнам-інтернаціоналістам" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" referrerpolicy="strict-origin-when-cross-origin" allowfullscreen></iframe>
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: