Завантаження ...

У Сумах рятувальники провели нейтралізацію аміаку в 9-поверхівці (відео)

У Сумах рятувальники провели нейтралізацію аміаку в 9-поверхівці (відео) фото

26 серпня до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення про витік аміаку в одному з під'їздів дев'ятиповерхового житлового будинку на проспекті Свободи в Сумах.

На місце події негайно виїхав черговий караул групи радіаційно-хімічного та біологічного захисту. Прибувши на місце виклику, рятувальники з'ясували, що мешканці під'їзду вже евакуйовані на вулицю.

За допомогою спеціального обладнання, зокрема газоаналізатора, рятувальники провели ретельний обстеження під'їзду та підвалу будинку. В результаті обстеження в одній із комор було виявлено пластикову пляшку з залишками розлитого аміаку.

Рятувальники оперативно вилучили джерело небезпеки та провели дезактивацію забрудненого приміщення та суміжних поверхів. Завдяки професійним діям фахівців ДСНС небезпека для життя та здоров'я мешканців будинку була усунена.

Для виконання поставленого завдання залучалось 4 співробітники ДСНС та 1 одиниця спеціальної техніки.

ДСНС України у Сумській області нагадує: у разі виявлення підозрілих предметів або речовин, а також у випадку виникнення будь-яких надзвичайних ситуацій, необхідно негайно телефонувати за номером "101".

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: