Завантаження ...

На Сумщині посадовицю підозрюють у службовій недбалості зі збитками в пів мільйона гривень

На Сумщині посадовицю підозрюють у службовій недбалості зі збитками в пів мільйона гривень фото

Слідчі Сумської області повідомили про підозру фізичній особі-підприємцю, інженеру, яка здійснювала технічний нагляд за реконструкцією станції водозабору та системи водопостачання у місті Кролевець.

Згідно з матеріалами слідства, у 2023 році замовник перерахував виконавцю робіт понад 2,8 мільйона гривень на підставі затверджених актів виконаних робіт. Однак, за висновком експертів, фактичний обсяг виконаних робіт був значно меншим, ніж зазначалося в актах. Різниця між фактично виконаними роботами та оплаченими склала понад 553 тисячі гривень.

Таким чином, інженер, здійснюючи технічний нагляд, недбало виконувала свої службові обов’язки, що призвело до завдавання значних збитків державним інтересам.

Наразі слідчі під процесуальним керівництвом прокуратури повідомили фізичній особі-підприємцю про підозру за частиною 2 статті 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість).

За вчинене їй загрожує до п’яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, повідомляє поліція Сумщини.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: