Завантаження ...

На Сумщині тривають роботи з ліквідації наслідків екологічної катастрофи на річці Сейм

На Сумщині тривають роботи з ліквідації наслідків екологічної катастрофи на річці Сейм фото

Внаслідок масштабного забруднення річки Сейм тривають активні заходи з ліквідації наслідків екологічної катастрофи. Станом на 31 серпня, зібрано понад 12 тонн загиблої риби лише на території Сумської області, повідомляє Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України.

Для відновлення водного балансу та прискорення процесів самоочищення водойм проводяться роботи зі штучної аерації води. Паралельно з цим триває збір та утилізація загиблої риби.

Забруднені води вже досягли села Кладьківка Чернігівської області. Для оцінки масштабів забруднення фахівці щодня відбирають проби води та проводять лабораторні дослідження.

З метою попередження можливих ризиків для здоров'я населення посилено санітарний контроль за якістю питної води та продуктів харчування. Мешканців інформують про заборону купання, рибалки та використання води з річки для господарських потреб.

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій розробила комплекс заходів для ліквідації наслідків катастрофи. До складу цих заходів входять:

  • Штучна аерація водойм;
  • Збір та утилізація загиблої риби;
  • Лабораторний контроль якості води;
  • Інформування населення про ризики та необхідні заходи безпеки;
  • Посилений санітарний контроль за продуктами харчування.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: