Завантаження ...

Місто має зупинитися – у Сумах перекрили рух під час хвилини мовчання

 Місто має зупинитися – у Сумах перекрили рух під час хвилини мовчання фото

Щодня о 9:00 в Україні оголошується загальнонаціональна хвилина мовчання аби вшанувати захисників та цивільних, які загинули внаслідок російської агресії. У Сумах в цей час з гучномовців лунають звуки метронома, а після – Державний Гімн. Кожен із громадян має зупинитися в памʼять про полеглих.

До 1 вересня 2024 року вшанування мало рекомендаційний характер, та нещодавно сумський виконком ухвалив рішення – щонеділі з 8:59 до 9:01 на перехресті вулиць Героїв Сумщини, Покровська, Комбрига Євгена Коростельова та Харківського мосту рух транспорту буде призупинено.

Тож, 1 вересня поліцейські регулювальники перекрили транспортний рух на центральному перехресті – автівки зупинилися, деякі пішоходи теж. Не зважаючи на те, що вшановувати памʼять загиблих та слухати Державний Гімн прийнято стоячи – з машин водії та пасажири не виходили. Поблизу фонтану "Садко" людей майже не було, проте деякі перехожі зупинялися, інші ж ігнорували цей жест та проходили повз.

Нагадаємо, щоденну загальнонаціональну хвилину мовчання в Україні запровадив указом президент Володимир Зеленський 16 березня 2022 року. Спершу оголошення о дев’ятій ранку транслювали під час марафону «Єдині новини», згодом ініціативу підтримали українські міста.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: