Завантаження ...

Вода в колодязях поблизу Сейму відповідає санітарним нормам

Вода в колодязях поблизу Сейму відповідає санітарним нормам фото

Нещодавні побоювання щодо якості води у річці Сейм викликали необхідність проведення додаткових досліджень. Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області відібрали зразки води з колодязів, розташованих поблизу річки, для проведення лабораторних аналізів.

Результати досліджень показали, що вода у колодязях відповідає санітарним нормам та придатна для споживання. Це стосується як санітарно-гігієнічних, так і мікробіологічних показників безпеки.

Чому саме колодязі? Саме колодязі, розташовані на відстані до 100 метрів від річки, є найбільш вразливими до забруднення у випадку погіршення якості води у водоймі. Проте, проведені дослідження спростували побоювання щодо забруднення підземних вод.

Щодо води з артезіанських свердловин: глибинні артезіанські свердловини, які постачають воду для централізованого водопостачання, менш схильні до забруднення і наразі не становлять жодної загрози для споживачів.

Подальші дії: фахівці Держпродспоживслужби продовжуватимуть моніторинг якості води у колодязях та інших джерелах водопостачання. У разі виникнення будь-яких ризиків, населення буде негайно проінформоване.

Важливо: заборону на риболовлю та купання у річці Сейм на певних територіях області слід уточнювати в органах місцевої влади та інших компетентних службах.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: