Завантаження ...

У Сумах обладнають сонячними електростанціями дві лікарні

У Сумах обладнають сонячними електростанціями дві лікарні фото

Депутати Сумської міської ради ухвалили рішення, яке дозволить місту долучитися до масштабного всеукраїнського проєкту МОЗ та Світового банку «Зміцнення системи охорони здоров’я та збереження життя» (HEAL Ukraine).

Суть проєкту полягає у встановленні сонячних електростанцій у 130 закладах первинної медичної допомоги по всій країні, зокрема, у 12 закладах Сумської області. Два з них будуть розташовані в Сумах.

Завдяки сонячним панелям, інверторам та акумуляторам, заклади охорони здоров’я отримають стабільне електропостачання. Все необхідне обладнання надається в рамках проєкту.

Однак, для успішної реалізації ініціативи на місцевому рівні необхідно виконати ряд підготовчих робіт. Зокрема, будівлі, на яких планується встановити сонячні панелі, мають бути закріплені за медичними закладами і відповідно зареєстровані.

Під час позачергової сесії депутати міської ради вирішили це питання, закріпивши за одним із медичних закладів відповідну адресу. Це дозволить розпочати процедуру підключення до проєкту та забезпечить стабільне енергопостачання для мешканців міста, повідомили в мерії.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: