Завантаження ...

У Бурині за постачання електроенергії школам переплатили 176 тис. грн

У Бурині за постачання електроенергії школам переплатили 176 тис. грн фото

За позовом Конотопської окружної прокуратури рішенням суду визнано недійсними додаткові угоди та зобов’язано ТОВ повернути 176 034,38 грн.

У вересні 2022 року між Управлінням освіти, молоді, спорту, культури та туризму Буринської міської ради та ТОВ укладено договір про постачання електричної енергії для забезпечення діяльності навчальних закладів громади.

ТОВ гарантувало постачання електричної енергії за ціною 3,839 грн за 1 кВт/год з ПДВ, на загальну суму 1 млн 343 тис. грн з ПДВ.

У подальшому сторонами укладено ряд додаткових угод, якими протягом 5 календарних днів ціну електричної енергії збільшено до 4,90985 грн (з ПДВ) за 1 кВт/год, що призвело до підвищення ціни на 27,89%, з одночасним зменшенням обсягів її постачання.

На підставі укладених додаткових угод Управлінням за електроенергію безпідставно сплачено ТОВ 176 тис. 034 грн бюджетних коштів.

Оскільки вказані додаткові угоди укладені з перевищенням максимального ліміту в 10 %, прокуратура звернулась до суду, повідомили в обласній прокуратурі.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: