Завантаження ...

Чи вміють сум'яни надавати першу допомогу – ми спитали

Чи вміють сум'яни надавати першу допомогу – ми спитали фото

Надання першої допомоги, це вміння, що може врятувати життя в екстреній ситуації. Під час війни це вміння набуло нового сенсу, адже з’явився ризик отримання осколкових або навіть вогнепальних поранень.

Журналісти MISTOSUMY.com вирішили дізнатись, чи вміють сум'яни надавати першу домедичну допомогу та чи мають при собі аптечку. 

 Маргарита:

— Я навчаюся у медичному інституті, тому вмію надавати першу домедичну допомогу. Зараз ніяких засобів першої домедичної допомоги я при собі не маю. Насправді вважаю, що у нас час кожна людина повинна вміти надавати допомогу в екстреній ситуації, а тім, хто ще не вміє, можу порадити пройти курси, та опанувати таке важливе вміння.

Ганна, фотографуватись відмовилась

— Напевно, я вмію надавати першу допомогу, я навчилася самотужки, за допомогою ютуб-відео та телепередач. Предметів першої допомоги при собі не маю. На мою думку, кожна людина в нашій країні повинна мати навички першої допомоги.

Ольга, фотографуватись відмовилась:

— Хоч не максимально кваліфіковано, але я вмію надавати першу домедичну допомогу, адже я медпрацівник. Навіть маю при собі деякі предмети першої допомоги, наприклад аміак, який може допомогти, якщо хтось знепритомніє. Вважаю, що кожна людина обов'язково повинна вміти надавати першу допомогу, адже кожен день рвуться бомби та влучають ракети, тож це дійсно може врятувати життя.

Олександр, фотографуватись відмовився: 

— Хоч я і вважаю, що кожна людина має вміти надавати першу допомогу, але сам не вмію. Ніяких предметів відповідних при собі не ношу.

 

Максим:

— В мене є мінімальні знання першої домедичної допомоги, але, на щастя, застосовувати їх не доводилось, тому важко відповісти чи зможу я гарантовано допомогти людині в екстреній ситуації. Предметів для першої допомоги при собі не маю, та вважаю, що у всіх громадських місцях повинні бути аптечки, чи щось на кшталт цього, адже ніколи не знаєш коли вона знадобиться. Дійсно, в наш час, коли над головами постійно літає, обов'язково треба мати хоч мінімальне уявлення про першу допомогу.

Микита, фотографуватись відмовився:

— Так, я маю навички першої домедичної допомоги. Я проходив курси тактичної медицини та спеціалізовані курси домедичної допомоги, тому можу з упевненістю сказати, що зможу врятувати життя в екстреній ситуації. З собою ношу бинти елементарні, їх можна застосувати як і тиснучу пов’язку, так і як умовний турнікет або джгут. Вважаю, що вміти надавати першу допомогу – обов’язок кожної людини по всьому світу.

Віталій:

— Так, я маю елементарні навички першої допомоги та вважаю, що хоча б на базовому рівні всі мають їх знати. Предметів першої допомоги при собі не маю.

Підготував Нікіта Зіборов




 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: