Завантаження ...

Чи користуються сум'яни мобільними укриттями – ми спитали

Чи користуються сум'яни мобільними укриттями – ми спитали фото

Навесні цього року у Сумах встановили мобільні укриття, що можуть вмістити в себе від 10 до 15 людей. А ось чи користуються люди цими укриттями – вже питання.
 

Якщо оглянути сховища, то у деяких можна побачити, що всередині немає світла, а довкола брудно. Також у місті можна зустріти модульні укриття, які встигли стати житлом для безхатьків.

Журналісти MISTOSUMY.com вийшли на вулиці, щоб дізнатись чи користуються сум'яни мобільними укриттями.

Денис:

– Я користуюся мобільними укриттями тільки у разі, якщо проходжу десь повз і якщо є якась вагома небезпека. Укриттями взагалі мало хто користується, а якщо казати про мобільні, то деякі з них бувають у просто жахливому стані. Буває заходиш до укриття, а том безхатьки на лавках сплять. Знаходитись у такому приміщені майже неможливо, адже це закритий простір, а всередині неприємний запах та бруд. Звісно, якщо припече, то будеш де завгодно сидіти, але коли серйозної необхідності немає, то звісно ні.

Галина, фотографуватися відмовилась:

– Не дивлячись на певні мінуси цих укриттів, доводиться користуватися. Це найближче укриття, а ходити мені вже важко, тому так. На це укриття (ред. мобільне укриття на просп. Михайла Лушпи) я не скаржуся. Світло тут є, а всіляких осіб незрозумілих зараз тут немає, тому нормально, це ж не санаторій, щоб тут найкращі умови були.

Владислав:

– Я давно вже ніякими укриттями не користуюсь. Якось вже звикли всі до постійних обстрілів і бігати по кожній повітряній тривозі до укриття якось не хочеться. Звісно добре, що є такі укриття, до яких ти можеш по дорозі забігти, якщо з’явиться гостра потреба.

Ігор, фотографуватися відмовився:

– Я особисто, взагалі не розумію навіщо нам ці укриття потрібні. Від влучання воно не захистить, якась ілюзія безпеки просто. Тож мобільними укриттями я не користуюсь.

Світлана, фотографуватися відмовилась:

– Про укриття нічого не можу сказати, адже не користуюся ними. Я вірю в те, що  долею тобі призначено, те й буде. А зайвий раз бігати та панікувати немає сенсу.

Сергій:

– Укриттями не користуюсь, бо вже звик до повітряних тривог. Те, що є мобільні укриття це добре, адже вони можуть дійсно врятувати комусь життя. Особисто не бачив, але чув, що часто в цих укриттях можна побачити людей, що використовують укриття не за призначенням, це звісно не дуже добре.

Інна, фотографуватися відмовилась:

– Я користуюсь укриттями постійно. Як тільки повітряна тривога, то одразу до укриття, окрім моментів коли я сплю. Ніколи не знаєш коли укриття може врятувати тобі життя, тому стараюсь постійно там й перебувати. Зазвичай ходжу до більш надійного укриття, але коли вже бахнуло щось, біжу до того, що ближче і не рідко це саме мобільне укриття. Ніколи не траплялось ситуації, щоб під час повітряної тривоги укриття було зачинене, а умови нормальні. 

  
Анастасія:

– Якщо й користуюся укриттям, то тим, що ближче. Як правило це інше укриття, а мобільними користуватися не доводилось. Звісно я заходила декілька разів до них, бо було цікаво подивитись що там. З вигляду просто бетонна коробка з лавками. Якщо ці укриття врятують хоча б одне життя, то значить вже не дарма їх будували, а ще краще якщо ці укриття взагалі не потрібні будуть.


Нікіта Зіборов


 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: