Завантаження ...

На Сумщині судитимуть підрядника за заволодіння 1,2 млн грн на ремонті школи

На Сумщині судитимуть підрядника за заволодіння 1,2 млн грн на ремонті школи  фото
Директор одного із ТОВ заволодів бюджетними коштами шляхом використання підроблених документів, а потім легалізував дохід. За вчинене він відповідатиме перед законом.

За даними слідства, у серпні 2021 року між директором Товариства з обмеженою відповідальністю та відділом освіти укладено договір щодо реконструкції та термомодернізації підвального приміщення Вільшанської загальноосвітньої школи. Після завершення зазначених робіт директор ТОВ вніс до офіційної документації завищені обсяги виконаного.

Більш того, встановлено, що з метою отримання перемоги в зазначеній тендерній пропозиції директор ТОВ використав завідомо підроблені документи, зокрема, довідку про наявність працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід. 

Згідно з висновком експертизи під час виконання робіт обвинувачений заволодів бюджетними коштами в сумі 1 млн 169 тис. грн. Отримані злочинним шляхом кошти фігурант використав у своїй господарській діяльності.

Наразі слідчі Роменського районного відділу поліції за процесуального керівництва Недригайлівського відділу Роменської окружної прокуратури завершили досудове розслідування та скерували до суду обвинувальний акт відносно зловмисника за ч. 5 ст. 191, ч. 4 ст. 358 та ч. 1 ст. 209 Кримінального кодексу України (заволодіння бюджетними коштами шляхом використання підроблених документів та легалізації доходів).
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: