Завантаження ...

Підпишіть петицію за присвоєння звання Героя України полеглому на війні жителю Сумщини

Підпишіть петицію за присвоєння звання Героя України полеглому на війні жителю Сумщини фото

На сайті президента України зареєстровано петицію “Присвоєння почесного звання Героя України (посмертно) бойовому медику, молодшому сержанту 2 стрілецької роти 249 батальйону 127 биригади ТРО Харків”.

Авторка петиції Стецюк Катерина Валеріївна пише:

“Шановний пане Президенте України!

Просимо Вас присвоїти звання Героя України (посмертно), відданому синові нашої держави, хороброму захисникові, молодшому сержанту, бойовому медику 249 батальйону 127 ОТБР ТРО ЗСУ 2 стрілецька рота в/ч А4603 Ніжніку Максиму Валерійовичу 21.05.2004 р.н. (позивний «ХІЩНІК»), який народився та виріс смт Свеса Шосткинського району Сумської області у багатодітній родині, що виховує шістьох дітей, за бездоганне виконання військових обов'язків, за сміливість та мужність.

Ніжнік Максим Валерійович захищав нашу Батьківщину з 09.04.2023. За період контрактної служби в Збройних силах України був нагороджений бригадною нагородою 127 ТРО Харків І ступеня (посмертно) та отримав статус учасника бойових дій. Бездоганно виконував свої військові обов’язки з гідністю, виявляв себе мужнім, завжди готовим прийти на допомогу, готовий був підставити плече командирам та побратимам, про це зазначав командир 2 стрілецької роти в/ч А4603, молодший лейтенант Ковальчук Олег у зверненні до батьків Максима.

Ніжнік Максим Валерійович загинув 12.07.2024 року в населеному пункту Нескучне Харківської обл. України внаслідок ушкоджень, сприченених вибухами та уламками, що призвело до смерті.

Пишаємось незламністю, силою духу і патріотизмом Ніжніка Максима Валерійовича, нашого сина, брата, друга, якого ми пам‘ятаємо веселим, сміливим, готовим робити світ навколо себе кращим. Максим віддав за нас з вами, за вільну Україну та мир найцінніше - своє життя. Справжній герой, який заслуговує на найвищу державну нагороду - Герой України (посмертно).

Нашому герою назавжди 20.

Слава Герою України!

Слава ЗСУ!

Слава Україні!”.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: