Підпишіть петицію за присвоєння звання Героя України полеглому на війні жителю Сумщини

На сайті президента України зареєстровано петицію “Присвоєння почесного звання Героя України (посмертно) бойовому медику, молодшому сержанту 2 стрілецької роти 249 батальйону 127 биригади ТРО Харків”.

На сайті президента України зареєстровано петицію “Присвоєння почесного звання Героя України (посмертно) бойовому медику, молодшому сержанту 2 стрілецької роти 249 батальйону 127 биригади ТРО Харків”.

Авторка петиції Стецюк Катерина Валеріївна пише:

“Шановний пане Президенте України!

Просимо Вас присвоїти звання Героя України (посмертно), відданому синові нашої держави, хороброму захисникові, молодшому сержанту, бойовому медику 249 батальйону 127 ОТБР ТРО ЗСУ 2 стрілецька рота в/ч А4603 Ніжніку Максиму Валерійовичу 21.05.2004 р.н. (позивний «ХІЩНІК»), який народився та виріс смт Свеса Шосткинського району Сумської області у багатодітній родині, що виховує шістьох дітей, за бездоганне виконання військових обов'язків, за сміливість та мужність.

Ніжнік Максим Валерійович захищав нашу Батьківщину з 09.04.2023. За період контрактної служби в Збройних силах України був нагороджений бригадною нагородою 127 ТРО Харків І ступеня (посмертно) та отримав статус учасника бойових дій. Бездоганно виконував свої військові обов’язки з гідністю, виявляв себе мужнім, завжди готовим прийти на допомогу, готовий був підставити плече командирам та побратимам, про це зазначав командир 2 стрілецької роти в/ч А4603, молодший лейтенант Ковальчук Олег у зверненні до батьків Максима.

Ніжнік Максим Валерійович загинув 12.07.2024 року в населеному пункту Нескучне Харківської обл. України внаслідок ушкоджень, сприченених вибухами та уламками, що призвело до смерті.

Пишаємось незламністю, силою духу і патріотизмом Ніжніка Максима Валерійовича, нашого сина, брата, друга, якого ми пам‘ятаємо веселим, сміливим, готовим робити світ навколо себе кращим. Максим віддав за нас з вами, за вільну Україну та мир найцінніше - своє життя. Справжній герой, який заслуговує на найвищу державну нагороду - Герой України (посмертно).

Нашому герою назавжди 20.

Слава Герою України!

Слава ЗСУ!

Слава Україні!”.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: