Роменська громада попрощалась із воїном-захисником Сергієм Гончаренком

Знову скорботний день в Роменській міській територіальній громаді. 21 вересня провели в останню путь Героя – Сергія Олександровича ГОНЧАРЕНКА.

Знову скорботний день в Роменській міській територіальній громаді. 21 вересня провели в останню путь Героя – Сергія Олександровича ГОНЧАРЕНКА.

Прощання із загиблим Захисником відбулось на Алеї Слави. Віддати шану воїну прийшли рідні та близькі, керівництво громади, друзі та знайомі, військові, духовенство, небайдужі жителі.

З живими квітами, стоячи на колінах, присутні на скорботній церемонії дякували захиснику за все зроблене в ім’я України і кожного її громадянина.

Священнослужителі здійснили чин заупокійної служби за Героєм.

Під супровід оркестру та майоріння синьо-жовтих прапорів провели Героя в останню земну дорогу.

ГОНЧАРЕНКО Сергій Олександрович народився 26 лютого 1980 року в місті Ромни.

Навчався в Роменській загальноосвітній школі № 10. Після 9 класів вступив до Роменського вищого професійного училища та отримав професію муляра, електрогазозварника.

На початку 2000-х років Сергій ГОНЧАРЕНКО проходив військову службу в місті Лубни.

Згодом розпочав службу в Роменському міськрайонному відділі міліції УМВС України в Сумській області. За цей час здобув юридичну освіту в Національній академії внутрішніх справ в місті Київ.

Пройшов шлях від інспектора патрульно-постової служби до оперуповноваженого відділення карного розшуку.

За майже 15 років в міліції Сергій Олександрович неодноразово був нагороджений відзнаками за добросовісну службу та виконання особливих завдань.

З 2019 року у Сергія ГОНЧАРЕНКА розпочинається новий період життя. Він приймає важливе рішення та укладає контракт на службу в Збройних силах України.

Військову службу проходить на посаді командира відділення 1-ої танкової бригади у місті Чернігів.

Саме на Чергнівщині Сергія Олександровича застало повномасштабне вторгнення росії на нашу державу. Із танкових військ Сергій переходить до фельд’єгерської служби Держспецзв’язку.

У 2023 році Сергій ГОНЧАРЕНКО продовжив службу у військовій частині А 4712 118 окремої механізованої бригади Збройних сил України на посаді інструктора групи інструкторів. Він займався навчанням, підготовкою та вихованням воїнів, надавав теоретичні та практичні навички.

28 вересня 2023 року військовослужбовця Сергія Олександровича ГОНЧАРЕНКА було нагороджено відзнакою Міністерства оборони України - медаллю «Хрест доблесті».

Під час виконання чергового бойового завдання зв’язку із воїном вже не було. Стало відомо, що українські позиції потрапили під мінометний обстріл. Через три дні матері повідомили, що її син вважається безвісті зниклим.

Та вже 17 серпня 2024 року наші захисники відбили ділянки та підтвердили страшну звістку.

2 серпня 2024 року мужньо виконавши військовий обов’язок в бою за Україну, її свободу і незалежність загинув сержант Сергій Олександрович ГОНЧАРЕНКО в районі населеного пункту Роботине Пологівського району Запорізької області.

Українському захиснику навіки 44, повідомили в мерії Ромен.

Герої не вмирають!

Слава Героям!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: