Завантаження ...

На Донбасі загинув захисник з Конотопщини Роман Лямець

На Донбасі загинув захисник з Конотопщини Роман Лямець фото

Попівська сільська рада повідомляє про загибель воїна-захисника України, жителя села Попівка, Лямця Романа Івановича.

Роман Іванович народився 25 липня 1995 року в місті Кривий Ріг. З раннього дитинства захоплювався футболом та відвідував різні гуртки. Після закінчення першого класу родина переїхала до села Попівка, де він отримав загальну середню освіту та здобув професійну освіту в Конотопському ВПУ. Після закінчення училища був призваний на строкову службу до лав Збройних Сил України. В 2017 році демобілізувався. Працював на СТО та мріяв займатися улюбленою справою - ремонтом автотранспорту. З дитинства говорив усім: «Це моє покликання», був Майстром своєї справи.

У 2021 році підписав контракт зі Збройними силами України, захищав Батьківщину в зоні проведення АТО.

З початком повномасштабного вторгнення брав участь у бойових діях на Сумщині, Чернігівщині, Київщині, тривалий час виконував бойові завдання на Донеччині. Під час служби здобув професію механіка.

Роман зустрів кохання свого життя. У 2022 році перебуваючи у відпустці, вони з нареченою стали на весільний рушник, знайшовши у ці важкі часи щастя та підтримку в родині.

Старший солдат, водій другої самохідної артилерійської батареї другого самохідного артилерійського дивізіону військової частини, Лямець Роман Іванович героїчно загинув 20 вересня 2024 року під час стримування ворожих сил у районі населеного пункту Шахтарське Донецької області.

Добрий, відповідальний, активний, хоробрий, відданий патріот своєї Батьківщини – таким пам’ятають воїна-захисника близькі та знайомі. За спогадами бойових товаришів був мужнім, надійним, товариським, вірив у близьку Перемогу над загарбниками та будував плани на майбутнє.

Сили та терпіння близьким пережити страшну втрату!

Поховання орієнтовно відбудеться 25 вересня 2024 року в місті Київ.

Вічна слава і шана Герою!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: