Без переплат: як заощадити на оплаті за електроенергію?

Ми підготували кілька рекомендацій, які допоможуть вам зменшити витрати на оплату рахунків за світло.

РЕКЛАМА

Ми підготували кілька рекомендацій, які допоможуть вам зменшити витрати на оплату рахунків за світло.

СПЛАЧУЙТЕ БЕЗ КОМІСІЇ

Розраховуйтеся за електроенергію через зручні сервіси без додаткових комісій. Це заощадить і час, і гроші.Наприклад, на вебсайті є зручна онлайн-форма. Опція "Сплачуй легко" дозволяє здійснити платіж, зробивши кілька кліків.

Як це працює? Читайте тут - https://sm.enera.ua/home/article/show/248.

ВЧАСНО ПОДАВАЙТЕ ПОКАЗНИКИ

Дуже важливо у встановлені терміни інформувати про кількість спожитої електроенергії. Адже, щоб сформувати правильні рахунки, спершу треба чітко визначити обсяги використаних кіловат-годин.

Для цього споживачі мають передати показники лічильника протягом 2 останніх і 3 перших календарних днів місяця. Далі розподільча компанія надсилає дані постачальнику, який і розраховує суму до сплати. Це просте правило дозволяє уникнути нарахувань за середньодобовим споживанням і платити тільки за фактично використану електроенергію.

ВСТАНОВІТЬ БАГАТОТАРИФНИЙ ЛІЧИЛЬНИК

Обладнайте оселю дво- або тризонним лічильником і платіть за світло менше. Оптимізувати витрати можна завдяки тарифам, диференційованим за періодами часу. Клієнти, які мають такі прилади обліку, користуються спеціальними коефіцієнтами і сплачують за зниженою ціною. Приміром, електроенергія спожита вночі для них вдвічі дешевша.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: