Завантаження ...

Сумський фотограф представив «архітектурну» виставку

Сумський фотограф представив «архітектурну» виставку фото

До Всесвітнього дня архітектури у Сумах відкрилася фотовиставка Андрія Мозгового «Перлини сумської архітектури». Храми та старовинні будинки міста у звичних і незвичних ракурсах склали основу експозиції.

Виставка відкрилася у холі Сумської обласної наукової бібліотеки. Вона складається із двох десятків робіт. Архітектура — один з улюблених жанрів Андрія Мозгового, тож він постійно знімає старі Суми. Із відносно нових будівель в експозиції представлена лише будівля Сумської наукової бібліотеки, збудована в 1986 році. Спасо-Преображенський і Воскресенський собори, театр Корепанова (нинішній Театр юного глядача) будинки сумського земства і реального училища і т.д. – майже всі відомі архітектурні пам’ятки міста зібрані в цій експозиції. Це вже п’ята виставка Андрія Мозгового, яка проходить у цьому році на різних виставкових майданчиках міста

«Фотографія – це моє хобі. Я виріс тут і дуже люблю це місто. Звісно, в експозиції виставки представлені не всі пам’ятки архітектури Сум, а найбільш яскраві й ті, що добре збереглися. Подібні виставки потрібні, щоб привернути до їх збереження більше уваги. В Сумах пам’яток архітектури понад 100, але більшість із них в поганому стані», - розповів Андрій Мозговий.

«Творчість Андрія Мозгового багатогранна, він до всього ставиться із запалом і серйозно. Він робить справу для наших потомків і суспільно важливу», – говорить член Національної спілки фотохудожників України Сергій Гуцан.

«Мене вразило, як добре фотограф ставить кадр і лінію композиції. Ці роботи дають мені наснаги», - ділиться враженнями фотографиня-початківець Вікторія Осташевська.

До початку повномасштабної війни у 2022 році у холі обласної наукової універсальної бібліотеки регулярно проходили фотовиставки клубу «Імпульс», Але з того часу клуб припинив свою виставкову діяльність Тепер же бібліотека знову надає своє приміщення на першому поверсі для творчих експозицій.

Виставка працюватиме до 20 жовтня.


Володимир Пошва
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: