Завантаження ...

У центрі Сум в озері парку “Казка” сталася масова загибель риби та забруднення води

У центрі Сум в озері парку “Казка” сталася масова загибель риби та забруднення води фото

9 жовтня надійшло повідомлення про екологічну катастрофу в дитячому парку "Казка" у Сумах. Державні інспектори виявили масовий мор риби та значне забруднення водойми стічними водами.

На поверхні води було помічено піну, нафтову плівку та значну кількість загиблих риб. Лабораторні аналізи підтвердили критичний стан водойми: низький рівень кисню, перевищення гранично допустимих концентрацій забруднюючих речовин, таких як завислі речовини, нафтопродукти, поверхнево-активні речовини та хімічне споживання кисню.

Причиною забруднення стала витікання стічних вод з невідомої труби у водойму. Держекоінспекція направила запит до Сумської міської ради для з’ясування власника цієї труби. За попередніми оцінками, завдані екологічні збитки становлять 347 820 гривень.

За фактом забруднення поверхневих вод було розпочато розслідування. Матеріали справи будуть передані до Окружної прокуратури міста Суми для подальшого розгляду та притягнення винних до відповідальності, повідомляє Державна екологічна інспекція у Сумській області.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: