Завантаження ...

На Сумщині затягується введення в експлуатацію модульних котелень для лікарень

На Сумщині затягується введення в експлуатацію модульних котелень для лікарень фото

Начальник Сумської ОВА Володимир Артюх висловив стурбованість через затримку введення в експлуатацію модульних котелень, які були надані міжнародними партнерами для забезпечення безперебійного теплопостачання лікарень області.

Незважаючи на нагальну потребу в таких системах опалення, особливо з огляду на пошкодження енергетичної інфраструктури внаслідок російських обстрілів, станом на сьогодні лише деякі заклади охорони здоров'я завершили підготовчі роботи.

За словами голови ОВА, кожен директор лікарні несе персональну відповідальність за своєчасне введення в експлуатацію модульної котельні. Він наголосив, що всі необхідні ресурси для цього були надані, і затримки пов'язані з організаційними проблемами на місцях.

Аби пришвидшити цей процес, було прийнято рішення про додаткове фінансування у розмірі понад 2,2 млн грн на облаштування модульних котелень. Всі лікувальні заклади, які отримали таке обладнання, повинні завершити всі необхідні роботи до 16 жовтня. Після цієї дати буде проведена перевірка готовності кожної лікарні.

"Люди мають бути в теплі, попри всі обставини", – підкреслив Володимир Артюх. Він зазначив, що відсутність тепла в лікарнях може негативно вплинути на умови перебування пацієнтів та роботу медичного персоналу.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: