Завантаження ...

Чи роблять вакцини від грипу та коронавірусу жителі Сум – ми спитали

Чи роблять вакцини від грипу та коронавірусу жителі Сум – ми спитали фото

Наближення холодної пори року традиційно збільшує ризики захворюваності на вірусні інфекції, як грип та COVID – 19. Попри доступність вакцин, сумʼяни, яких ми зустріли, ставляться до них скептично або вагаються чи варто робити щеплення.

Журналісти сайту MISTOSUMY зробили опитування, щоб дізнатися наскільки активно вакцинуються містяни, які погодились говорити.

 
Ілля, студент:

— Жодного разу не вакцинувався від ковіду. Від грипу, можливо, у дитинстві, але найближчі роки точно не робив жодного щеплення.

Дарія та Маша, студентки:

— Звісно, що від грипу робили щеплення, але від коронавірусу — ні, хоч і знаємо, що потрібно аж 3. Як тільки почали вакцинуватись вагались, але все ж таки не наважились.

Андрій та Дарія, працюють:

— Від коронавірусу не зараз не вакцинувались, не раніше. А від грипу у дитинстві та у підлітковому віці. Років 2 вже не робив ніяких щеплень.

Денис та Анастасія, студенти:

— Вакцинувались від коронавірусу всі три рази як тільки почали робити щеплення. Від грипу, можливо, у дитинстві. Зараз не бажаємо робити ніяких вакцин.

Даша та Анастасія, школярки:

— Від грипу вакцинувались десь рік тому, тому що тоді виповнилось 16 років, тому потрібно було. А від коронавірусу три роки тому, як тільки з’явилась вакцина, але тільки один раз.

Тетяна, у декреті, відмовилась фотографуватись:

— Від коронавірусу маю три вакцини, тому не вважаю за потрібне робити ще. Від грипу регулярно  по сезону роблю собі та старшим дітям.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: