СБУ затримала агентів рф, які коригували ракетні удари по Сумщині

Служба безпеки України затримала двох агентів російських спецслужб, які брали участь у коригуванні ворожих обстрілів по території Полтавської та Сумської областей.

Служба безпеки України затримала двох агентів російських спецслужб, які брали участь у коригуванні ворожих обстрілів по території Полтавської та Сумської областей.

За даними слідства, фігуранти встановили мережу прихованих відеокамер поблизу критично важливих інфраструктурних об'єктів, таких як військові аеродроми, теплові електростанції та енергогенеруючі підприємства. Здобуті таким чином відеоматеріали передавалися російським кураторам в режимі реального часу. Це дозволяло окупантам точно відстежувати наслідки ракетних ударів та коригувати подальші атаки.

Для забезпечення безперебійної роботи підпільних камер агенти використовували мобільні телефони з підключеними зовнішніми акумуляторами. Ці пристрої приховувалися у важкодоступних місцях, щоб уникнути виявлення.

Співробітники СБУ протягом тривалого часу документували злочинну діяльність агентів і затримали їх під час встановлення чергового шпигунського пристрою поблизу одного з військових об'єктів.

Обидва затримані були завербовані російськими спецслужбами влітку цього року під приводом швидкого заробітку. Однак, замість обіцяних грошей, вони отримали підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. За скоєне їм загрожує довічне ув'язнення з конфіскацією майна.

Комплексна спецоперація з викриття та затримання зрадників проводилась співробітниками СБУ в Полтавській та Сумській областях за процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури, повідомляє Служба безпеки України.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: