Завантаження ...

У Сумах планують переробку будівельних відходів завдяки японській допомозі

У Сумах планують переробку будівельних відходів завдяки японській допомозі фото

Сумська громада готується до впровадження нової технології для переробки будівельних відходів, що утворилися внаслідок російських обстрілів.

Про це повідомили під час розширеної наради за участі представників місцевої влади, обласної військової адміністрації та Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA).

Як відомо, внаслідок повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну, Сумщина зазнала значних руйнувань інфраструктури та житлового фонду. Це призвело до накопичення великої кількості будівельних відходів, що створює серйозну екологічну проблему.

Для вирішення цієї проблеми JICA планує передати Сумській МТГ спеціальну лінію для подрібнення та сортування будівельних відходів. Аналогічне обладнання вже було надано Київській області та Харкову.

Однак, для отримання лінії Сумській громаді необхідно виконати низку умов: виділити земельні ділянки для розміщення обладнання та зберігання перероблених матеріалів, забезпечити транспортування лінії з Київської області, підготувати персонал та виділити кошти на утримання обладнання.

За словами в.о. міського голови Артема Кобзаря, міська влада активно працює над виконанням цих умов. Очікується, що після узгодження всіх деталей з профільними міністерствами та ухвалення відповідного урядового рішення, лінія для переробки будівельних відходів буде встановлена в Сумах на базі КП “Чисте місто”.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: