Завантаження ...

У Сумській галереї можна побачити етнофотопазли

У Сумській галереї можна побачити етнофотопазли фото

У Сумській художній галереї триває виставка світлин фотохудожниці Ольги Вовк «Пазли життя». Етнічні українські мотиви переважають на більшості світлин експозиції.

Ольга Вовк — одна із засновниць сумської фотостудії« Мальва», яка працює у сфері модельної зйомки. Етнічні українські мотиви завжди превалювали у діяльності цієї студії. Тож закономірно, що в першій персональній експозиції фотохудожниця віддала перевагу моделям в українському національному одязі у відповідному антуражі — переважно сільського побуту. Образ загадкової леді початку минулого століття у капелюшку із вуаллю, теж вочевидь близький фотохудожниці – таких робіт чимало. Тут є навіть класична дама із собачкою… Всього в експозиції 35 робіт.

Моделями для них стали прості сумчанки і сумчани.

Ольга Вовк

«Ця виставка мала відкритися ще торік на свято Покрови Богоматері. Однак дата святкування у церковному календарі змінилася, прийшлося змінювати концепцію виставки та дату її відкриття. Вийшли такі собі різні пазли життя. Серед знімків є навіть довоєнні, але серед моїх моделей також є вдова одного із сумських військових, для якої зйомки стали своєрідною психотерапією», - говорить Ольга Вовк.

«На знімках багато моментів життя і творчості нашої студії, яку втілила Ольга. Вони яскраві, ми любимо кольори – як і наша країна. Краса природи та жіноча краса – наші мотиви», - розповідає одна із засновниць студії «Мальва» Світлана Смірнова.

 Виставка працюватиме до 20 жовтня.


Володимир Пошва

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: