Сум’яни попрощалися із захисником Сергієм Савенком

15 жовтня із захисником України, молодшим сержантом Сергієм Савенком попрощалася сумська громада.

15 жовтня із захисником України, молодшим сержантом Сергієм Савенком попрощалася сумська громада.

Воїна відспівали в Храмі святого Георгія - Переможця в Сумах, йдеться в сюжеті Суспільного Суми.

"Це була порядна дуже людина. Чоловік, який всім бажав лише добра. Людина, яка прийшла до цього самостійно, добровільно пішов захищати Батьківщину. Він був в самому пеклі. Він залишив двох синів, один із яких воює", — розповів Валерій Руденко, знайомий Сергія Савенка.

"Він пішов також добровольцем. Ми часто спілкувалися, жили поряд, в гості їздили. Був привітним, на позитиві. Багато зробив для захисту Батьківщини", — сказав Сергій, родич загиблого.

Сергій Савенко був стрільцем-помічником гранатометника. За інформацією начальника групи психологічної підтримки персоналу сумського центру комплектування Руслана Флорчука, чоловік помер 8 жовтня в Закарпатській обласній клінічній лікарні в Ужгороді.

"Два сини в нього залишилося. Дружина померла рано, він виховував їх сам, з маленьких. З 14 років виховав дітей своїх. Він був дуже поранений, довго лежав. Потім його знайшли. Шість місяців був у реабілітаційному центрі", — сказала Наталія Вірко, двоюрідна сестра Сергія Савенка.

Сергію Савенку назавжди лишилося 50 років.

<iframe width="1156" height="650" src="https://www.youtube.com/embed/Iu_julpwoRs" title="“Він був у самому пеклі”: у Сумах попрощалися з захисником Сергієм Савенком" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" referrerpolicy="strict-origin-when-cross-origin" allowfullscreen></iframe>
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: