Завантаження ...

У Сумах відкрили "Кризову кімнату" для постраждалих від насильства жінок

У Сумах відкрили "Кризову кімнату" для постраждалих від насильства жінок фото

15 жовтня у Сумах офіційно відкрилась "Кризова кімната". Тут постраждалі від домашнього насильства можуть отримати медичну, психологічну та юридичну допомогу. 

Відтепер в обласному центрі діятиме цілодобовий прихисток для жінок, які постраждали від насильства. Поселитися у "Кризову кімнату" можуть повнолітні жінки, діти у супроводі матері або опікуна та жінки, які не досягли 18 років, але були у зареєстрованому шлюбі.

«Кризова кімната працює цілодобово. Після медичного обстеження, о 8 ранку з ними будуть працювати фахівці центру соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді. Кризові кімнати розраховані на 6 ліжко – місць. Обмежень по віку немає. Ми надаємо психологічну, медичну та юридичну допомогу. Всі ці питання ми налаштовані вирішувати у проміжок від 10 до 20 днів. Якщо судові питання жінки не вирішуються за цей термін, то жінка переходить в інший заклад та не залишиться без допомоги до повного розв'язання проблем», - говорить Марія Вертель, директорка центру соціальних служб, координаторка Мобільної бригади соціально-психологічної допомоги.

Загалом на Сумщині відкрито дві «кризові кімнати» - у Сумах та Ромнах. З міркувань безпеки їхнє місце розташування не розголошують.

Для поселення необхідно звернутись до поліції за номером 102 чи Сумського міського центру соціальних служб (вул. Харківська, 42, 70-06-06, 70-06-07, телефон мобільної бригади: (096)1459359).

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: