Сумщина поповнила автопарк шкільних автобусів

Сумська область отримала 9 нових шкільних автобусів вітчизняного виробництва.

Сумська область отримала 9 нових шкільних автобусів вітчизняного виробництва.

Ці комфортабельні транспортні засоби на 30 місць передали громадам Бочечківській, Попівській, Нижньосироватській, Дубовязівській, Недригайлівській, Чупахівській, Шосткинській, Роменській та Кролевецькій.

За словами заступника голови Сумської обласної ради Микити Бані, нові автобуси покращать умови доїзду учнів до шкіл, особливо в тих громадах, де навчальні заклади розташовані далеко від місця проживання дітей. Це сприятиме збільшенню кількості дітей, які навчатимуться очно.

Начальник Сумської ОВА Володимир Артюх зазначив, що область продовжує працювати над забезпеченням транспортом закладів освіти, проте пріоритетом залишається будівництво укриттів для безпеки учнів.

Загалом у 2024 році Сумська область отримала 16 шкільних автобусів. У Сумській області за межею пішохідної доступності проживають 10 953 учні закладів загальної середньої освіти. У 2024/2025 навчальному році до місця навчання та у зворотному напрямку шкільними автобусами планується підвозити 8 684 учні. В територіальних громадах області налічується 305 шкільних автобусів, у тому числі 25 – спеціальних, призначених для перевезення дітей, які пересуваються на кріслах колісних, повідомили в Сумській обласній раді.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: