Буринці попрощалися із захисником Олександром Дрофою

21 жовтня Буринська громада прощалася із Захисником України із Успенки Олександром Сергійовичем Дрофою.

21 жовтня Буринська громада прощалася із Захисником України із Успенки Олександром Сергійовичем Дрофою.

Сотні мешканців міста Буринь скорботливо схилилися, прощаючись із воїном. До «коридору пошани» із прапорами поспішали жителі довколишніх вулиць, працівники крамниць, установ, організацій. Разом із дорослими віддавали шану Захисникові Україні дітки.

Храм святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії, де відспівували Олександра Дрофу, у яскравому вбранні хризантем, зібрав жителів Успенки, побратимів воїна, буринців.

…Яскраві хризантеми, чорнобривці лягали на усьому шляху траурної процесії, проводжаючи до місця вічного спочинку Захисника України, центральними вулицями середмістя Бурині.

Староста Успенського старостинського округу Буринської міської територіальної громади Ганна ЗАХАРЧЕНКО на церемонії прощання розповідала:

- Родове коріння Олександра Дрофи пішло із Успенки, але дитинство і юність хлопця протікали в Криму. На території Успенки Олександр проживав протягом останніх тринадцяти років.

Постійного місця роботи не мав, періодично підробляв, а в основному допомагав у різних сільських справах місцевим жителям.

Був дуже сором’язливим, добрим, безвідмовним і цілеспрямованим. У будь-який час спішив підтримати і допомогти. Таких людей звуть по-простому «ТРУДЯГА».

Не терпів зради, глузувань і несправедливості. З душевною теплотою і повагою ставився до людей старшого віку.

Без вагань пішов боронити землю своїх предків, нашу незалежну непереможну, щиру Україну, захищаючи суверенітет, цілісність та незалежність Батьківщини.

Дуже прикро, що в наш час такі, як Сашко, у розквіті сил, віддають найдорожче – свої молоді життя за наш із вами захист, за сонячні ранки, за дитячі розваги, за трудові будні.

Вічна і світла пам'ять і легких, тобі, хмаринок.

Теплі слова про свого племінника висловив дядько Олександра, побратим Анатолій ВАРАВА.

Для Успенки, усієї Буринщини він став рідним захисником, який тепер навіки упокоївся на Алеї Героїв громади, якого провели під звуки Гімну України та почесного салюту, повідомили в мерії Бурині.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: