В Сумах представили виставку батика

В Сумській обласній універсальній бібліотеці відкрилася персональна виставка батика Світлани Соколенко.

В Сумській обласній універсальній бібліотеці відкрилася персональна виставка батика Світлани Соколенко.

Батик — це техніка розпису по тканині за допомогою воску та барвників, поширена у країнах Південно-Східної та Східної Азії, у Європі відома з XIX століття. У цьому напрямку у Сумах давно і плідно працює авторська студія Тетяни Суркової «Батик». Світлана Соколенко – одна з учасниць цієї студії.

Це її перша персональна виставка, хоча авторка займається живописом вже сім років. Роботи виконані як в технології холодного, так і гарячого батика. Експозиція невелика, складається із 9 робіт. Проте тим, хто любить батик, її варто оцінити. Одна із робіт – автопортрет авторки виставки. Ще одна – соняхи, яку авторка малювала майже сім років.

Виставку можна побачити у відділі мистецтв обласній бібліотеці.

«Це невелика виставка, але велика перемога над собою. Художнику, який починає, завжди здається неможливим відкрити свою першу персональну виставку, особливо якщо маєш високі вимоги до себе і до робіт. Це роботи за останні 4 роки. У роки війни твориться важко. У 2022 році взагалі не малювала, важко і зараз, у 2024 році. Проте творю», - говорить Світлан Соколенко.

«Для мене Світлана асоціюється зі світлом, позитивом, сонцем. Такі самі ж її роботи – добрі, душевні, світлі. Метелики, природа, квіти – це вона і є», - ділиться враженнями ще один учасник студії Альона Мюлінг.

Виставка працюватиме до 12 листопада.
 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: