Ручні та механічні капучинатори: який краще підійде саме для вашої кухні?

Сучасні технології суттєво розширили наші можливості у багатьох сферах і створення смачної кави не є виключенням.

Сучасні технології суттєво розширили наші можливості у багатьох сферах і створення смачної кави не є виключенням.

Для справжніх гурманів та тих, хто полюбляє смачну каву не тільки чорну, але й із молоком, просто не обійтися без спеціального піноутворювача чи капучинатора. Це унікальний прилад, що дозволить перетворити звичайне молоко в пишну та густу піну. За його допомогою можна приготувати капучіно чи неймовірне латте, прямой як у своїй улюбленій кав'ярні.

Характеристики сучасних капучинаторів

Розрізняють лише 2 види кухонних пристроїв:

  • ручний/механічний. Вони підійдуть, якщо планується готувати чорну каву альтернативним способом (френч-прес/гейзерная кавоварка) чи в джезві, а тільки потім потрібно буде збити вершки та влити їх до основи;
  • автоматичний. Ідеально підійде тим власникам кавоварок, які бажають зекономити свій час, адже необхідно лише підключити спінювач до основного пристрою та готувати не тільки улюблений еспресо, але й різні напої на смак власника гаджета.

Автоматичний пристрій має пульверизатор. В результаті відбувається швидке та якісне змішування разом із гарячою парою. В результаті виходить повітряна та ніжна пінка, яку так люблять в капучино/латте. А механічний спінювач направлений на збагачення вершків повітрям. Виходить бульбашкова неймовірна піна. Принцип роботи механічного пристрою дуже простий: необхідно налити основу в спеціальний нержавіючий посуд з пружинкою. Коли вона обертається, то на молоці утвориться піна, яку потрібно буде додати в еспресо для отримання смачного напою.

Як обрати капучинатор: рекомендації експертів

Баристи рекомендують обирати моделі, що зможуть надати користувачеві можливість самостійно регулювати увесь процес приготування. Таким чином можна отримати потрібну консистенцію піни. Для швидкого приготування пінки з використанням молока/вершків в комфортних домашніх умовах можуть підійти абсолютно різні пристрої. Виділяють вбудовані девайси в кавомашини, а також ті, що можуть працювати в повністю автономному режимі.

Кожен тип має свої особливості:

  • вбудовані в кавомашини девайси можуть проводити змішування в спеціальній ємності за рахунок пари під великим тиском. Вбудовані моделі досить відомі у професійному колі;
  • автоматичні не вважаються складними для розуміння. Конструкція дуже проста та складається з трубки. Через неї відбувається весь процес - всмоктування всередину та подальше змішування у комбінації з парою. Незважаючи на те, що дана технологія використовується у дуже великої кількості кавоварок, реалізується вона по-різному. Деякі машини для кави характеризуються наявністю одразу 2 помп, а тому здатні надати можливість готувати улюблений еспресо та одночасно збивати вершки. Такі пристрої відносять до професійних, а тому зустрічаються досить часто в кавярнях;
  • механічні потрібно запускати в роботу лише після проведення фіксації за рахунок використання спеціальної насадки (панарелло). Вона закріплюється на підставі трубки, що подає пару. Панарелло має вигляд жорсткої трубки, а перед приготуванням пінки варто додатково підготувати її, випустивши перед цим трохи пари. Процес спінювання займає приблизно 40 секунд, при цьому молоко дозволяється вливати навіть в холодному вигляді, адже під час приготування воно надалі нагрівається.

Сучасні технології суттєво розширили наші можливості у багатьох сферах і створення смачної кави не є виключенням. Наші можливості просто безмежні і ми можемо комфортно готувати будь-яку їжу на своїй кухні. Приготування кави можна здійснювати за допомогою спеціалізованої техніки - капучинаторів. Девайси роблять процес над легким і простим. При цьому він зовсім не займе багато вільного часу, а отримати можна не лише еспресо, але й смачний моккачіно, флет, капучино або популярний латте на смак власника корисного девайса.


Матеріал підготували за підтримки маркетплейса https://zakupka.com/.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: