Завантаження ...

Захисні окуляри для зварювальника: що потрібно знати перед покупкою

Професія зварювальника надзвичайно травмонебезпечна. Окрім одягу та взуття, які захищають тіло від опіків внаслідок попадання зварювальних іскор та можливих травм від падіння кусків використаних електродів чи шматків металу, особливого захисту потребують очі зварювальника.

Більшість робочого часу зварювальник працює в спеціальних захисних окулярах або масці, які перешкоджають потраплянню на рогівку ока надзвичайно інтенсивного потоку світла, що виникає в період виникнення зварювальної дуги.

Критерії вибору захисних окулярів

Захисні окуляри, які можна придбати на https://svan.com.ua/ua/ochki-zashchitnye/naznachenie:dlja-svarochnyh-rabot/ захищають очі зварювальника від пилу та можливих механічних пошкоджень, що можуть бути спричинені шматочками зварювального розжареного шлаку чи технологічним сміттям. Для захисту від світлового випромінювання захисні окуляри обладнують світлофільтрами, які відрізняються своєю світло пропускною здатністю та маркуються буквою «Г» і цифрами 1, 2 та 3, що відповідає показникам світлого, середнього та темного забарвлення. Окуляри, що мають маркування:

  • Г1 (світлі) використовуються в процесі зварювання деталей та заготовок з невеликою товщиною;
  • Г2 (середні) є найбільш уживаними і використовуються не тільки для зварювання, але й для розрізання за допомогою зварювального апарату заготовок та конструкцій;
  • Г3 необхідно використовувати для зварювання та розрізання деталей та конструкцій значної товщини.

Пропускну здатність світла у захисних окулярах регулюють за допомогою додавання у скло мінеральних добавок, чим більша їх кількість, тим менше світла пропускають окуляри.

Особливості захисних окулярів для зварювальника

Захисні окуляри для зварювальника можуть мати відкидні або закриті скельця в залежності від місця, де відбуваються зварювальні роботи та фізіологічних особливостей зору робітника, котрий виконує вказані роботи. Для роботи в нічний та сутінковий час більш прийнятними є окуляри з світлим фільтром, на яскравому сонці слід використовувати темне забарвлення фільтра, яке може видозмінюватися від зеленуватого до коричневого.

Асортимент спеціального одягу, що виробляє фабрика «СВАН» включає окуляри для зварювальника DELTA PLUS TOBA 3 T5 з затемненими відкидними лінзами. Гнучка оправа окулярів виготовлена з полівінілхлориду (ПВХ), для виготовлення внутрішніх прозорих лінз використано полікарбонат, для верхніх лінз – мінеральне скло. В окулярах передбачена можливість непрямої вентиляції.

Надзвичайно зручними є захисні окуляри зварювальника моделі DELTA PLUS LIPARI2 T5, їхня вага складає тільки 34 грами. Окуляри виготовлені з полікарбонату, їх можна регулювати за довжиною та кутом нахилу, дужки виготовлені з нейлону, а перенісся – з ПВХ. Покриття лінз – протитуманне та захищене від можливих подряпин.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: