Завантаження ...

Особливості та переваги біткоіна

Невпинний розвиток науково-технічного прогресу та суцільна комп’ютеризація повсякденного життя спричинили появу електронних грошей, підвидом яких є цифрові валюти або криптовалюти.

Цифрові валюти є додатковими, альтернативними видами валют, які не підкріплені національними валютами, а до їх випуску не мають жодного відношення будь-які банківські установи. Найбільш відомою серед криптовалют є Bitcoin (біткоін), який продукується на спеціальних комп’ютерних програмах, котрі обчислюють операції в бітконовій системі (від кількості прорахованих комп’ютером операцій залежить кількість нарахованих власнику біткоїнів).

Основні особливості біткоінів

В основі використання біткоінів, як повідомляють cryptonovunu, лежать принципи системи блокчейн, що мають декілька специфічних особливостей, в тому числі:

  • система немає будь-якого єдиного центру, її формують комп’ютери користувачів, яків обробляють транзакції;
  • всі транзакції доступні до перевірки з комп’ютера будь-якого користувача;
  • система повністю анонімна, ніхто немає можливості відстежити користувача, який провів певну транзакцію, не маючи відповідного номера гаманця та унікального паролю доступу.

Систему електронних грошей неможливо зламати, для цього потрібен спеціальний код, який система видає тільки власнику електронного гаманця. Проведені транзакції неможливо повернути чи заморозити, система має два рівня захисту і для проведення транзакції потрібен пароль доступу. Переведення біткоінів від одного власника до іншого проводиться без будь-яких посередників

Незаперечні переваги біткоінів

Біткоіни не контролюються звичайною банківською системою жодної з держав світу, саме тому банки не мають змоги заборонити чи відмінити будь-яку транзакцію, а банківські комісії внаслідок проведених транзакцій не сплачуються. Імовірність зламу системи та викрадення грошей комп’ютерними хакерами мінімальні.

Серед незаперечних переваг біткоіна, як свідчить сайт https://cryptonovunu.com.ua є обмеження виробниками максимальної кількості випущених монет, задля уникнення інфляції вона не може перевищувати 21 мільйон монет. Будь-яких обмежень щодо розрахункових операцій в біткоінах немає, всі учасники системи – власники електронних грошей мають абсолютно рівні права щодо самостійного випуску біткоінів шляхом проведення їх майнінгу (для цього необхідно лише відповідне обладнання та енергетичні потужності).

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: