Завантаження ...

Жіночі кросівки - взуття на кожен день і не тільки

Кросівки стали невід’ємною частиною жіночого гардеробу, придатного для використання в теплу пору року практично кожного дня.

Таке взуття забезпечує комфортне пересування під час спортивних занять, ранкових пробіжок чи під час занять фітнесом. Окрім спортивного спрямування, для якого спершу призначались кросівки, зараз дівчата одягають їх на навчання чи на побачення, жінки – для поїздок на природу чи на ринок за продуктами.

Особливості застосування кросівок

Кросівки жіночі стали універсальним взуттям завдяки гармонійному поєднанню в різноманітним одягом, разом з ними можна сміливо одягати джинси та брюки, шорти та комбінезони, сукні та сарафани. Крім того, окремі моделі кросівок можна поєднувати навіть з діловими та ошатними луками.

Якісні кросівки виготовлять, зазвичай, зі шкіри, замші, текстилю та велюру – натуральних матеріалів, за допомогою яких забезпечується вільна циркуляція повітря і створюється комфортний мікроклімат для ніг, в деяких моделях для посилення перфорації створюються додаткові отвори. Окрім того, кросівки мають:

  • відмінну амортизацію, яку забезпечують спеціальні вставки з піноматеріалу в районі розташування п’яти та ергономічні устілки, які повторюють форму стопи;
  • глибокий протектор на підошві, який забезпечує відмінне зчеплення взуття з поверхнею, що особливо важливо в час занять спортом;
  • довгі та міцні шнурівки, які сприяють надійній фіксації голеностопа з метою уникнення можливих вивихів та ушкоджень.

Кросівки відзначаються великою зносостійкістю, широким модельним рядом та неординарними кольоровими рішеннями, які здатні вигідно підкреслити неординарність їх власника.

Критерії вибору кросівок

Обираючи взуття необхідно враховувати його функціональне призначення. Для занять фітнесом та активними видами спорту (стрибками, танцями) взуття повинно бути достатньо легким і гнучким та ідеально повторювати всі рухи стопи. Для занять біговими видами спорту чи просто для бігових прогулянок на чистому повітрі потрібні кросівки, що мають міцну підошву та глибокий протектор, який забезпечить відмінне зчеплення з поверхнею, особливо на слизькій доріжці. Окрім того, таке взуття повинно бути «дихаюче», щоб убезпечити ноги від надмірного випрівання.

Кросівки для повсякденного використання повинні, перш за все, відповідати сезону і погодним умовам. Окрім того, вони повинні бути зручними та гармоніювати з зовнішнім виглядом їх власника. Моделі для тих, хто любить походи в гори, повинні бути виготовлені з надміцних матеріалів, мати підвищену зносостійкість та додаткові засоби для фіксації голеностопу (завищені шнурівки, липучки чи блискавки).

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: