Завантаження ...

Як правильно вибрати висоту матраца

Третину свого життя людина проводить уві сні, відпочиваючи й поновлюючи життєві сили. Передумова якісного відпочинку — правильне положення тіла під час сну. Ортопедичні матраци забезпечують підтримку хребта у фізіологічно правильному положенні й рівномірне розподілення навантаження на всі зони тіла для запобігання болю в спині та шиї після пробудження. Використання таких виробів — чудова профілактика багатьох захворювань: артриту, остеохондрозу тощо.

Вибираючи матрац ортопедичний, треба звертати увагу на наповнювачі, особливості конструкції (з пружинами або без них), жорсткість, розміри й висоту.

Якої висоти бувають матраци

Стандартна висота безпружинних дитячих матраців становить 5–10 см, із пружинним блоком — 10–15 см.

Різні моделі матраців для дорослих мають різну висоту:

  • безпружинні — 15–20 см;

  • пружинні стандартні — 15–18 см;

  • пружинні середні — 18–24 см;

  • пружинні високі — 25–35 см (у середньому 30 см).

Також існують нестандартні моделі завтовшки від 40 см і більше.

Якої висоти має бути матрац

Висоту матраца визначають такі критерії:

  • вид наповнювача;

  • наявність пружин і тип блока;

  • основа ліжка.

Щоб вибрати оптимальну висоту ортопедичного матраца від ТМ «КІМА», насамперед треба враховувати вік і вагу людини, її фізичні особливості, а також наявність проблем із хребтом.

Для немовлят і дошкільнят рекомендована товщина виробу становить 6–8 см. Оптимальний варіант — безпружинна модель із наповнювачем із кокосової койри або сизалю.

Комфортна висота матраців для дітей шкільного віку й підлітків — 4–15 см. Жорсткість можна вибирати за власними вподобаннями.

Оптимальна товщина безпружинних матраців для дорослих — 15–24 см, пружинних — 16–25 см.

Для літніх людей треба вибирати м'якіші ортопедичні матраци КІМА. Їхня висота не має перевищувати 30 см, щоб уникнути травм. Висота безпружинних латексних виробів може варіюватися від 8 до 10 см, із кокосового волокна й сизалю — 18 см і більше. Для повних людей із вагою понад 120 кг чудово підійдуть пружинні варіанти з незалежними блоками заввишки 20–23 см.

Кількість шарів безпосередньо впливає на висоту матраца, але не на його м'якість, тому під час вибору звертайте увагу на властивості наповнювача. Краще віддавати перевагу якісним натуральним матеріалам, які сприяють поліпшенню якості та тривалості сну.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: