Завантаження ...

Коли робити облицювання фасаду

Облицювання фасаду виконує відразу дві функції - естетичну та захисну.

Сучасні матеріали, їхня різноманітність та забарвлення дозволяють “працювати” з різними будинками, відновити та відреставрувати навіть дуже старий будинок. Тепер ви можете втілити в реальність свою мрію про ідеальний будинок. Навіть якщо вже побудована будівля не повністю відповідає своїм кольоротипам вашого смаку, ви можете за допомогою облицювання змінити зовнішній вигляд будинку!

А щоб було не лише красиво, а й довговічно, потрібна ретельна підготовка та вибір якісного матеріалу.

Якщо ви будуєте будинок з нуля, то матеріали облицювання обговорюватимуться на початкових етапах.

Якщо ж ви оновлюєте зовнішнє оздоблення стін, то важливо не просто вибрати якісний матеріал, а й передбачити сумісність оздоблення з покриттям стін (подивитися приклад облицювального матеріалу можна тут https://dobro-stroy.dp.ua/kirpich/).

Крім того, важливе значення має підготовка до облицювальних робіт.

Як підготувати фасад до облицювання

Зовнішнє оздоблення фасаду – заключний етап будівництва чи реставрації. Тільки коли всі інші роботи виконані, можна розпочинати облицювання. В іншому випадку, в ході робіт нове покриття стін може бути зіпсовано, а це додаткові витрати, які нікому не потрібні.

Коли можна виконувати облицювання фасаду:

  • коли встановлені та укріплені дверні та віконні блоки;
  • коли будівля “всядеться”. Після першого року будівництва будинку потрібно перевірити поверхню стін на вертикальність та горизонтальність;
  • коли підготовлена поверхня: влаштовані системи водовідведення, поверхня очищена від забруднень, старого шару фарби або облицювання, проведено шпаклювання та ґрунтування.

Дотримуючись правил, ви зможете перетворити зовнішній вигляд вашого будинку і на довгий час отримаєте надійний захист стін.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: