Завантаження ...

Стильні окуляри для корекції зору: тренди 2023 року

Минули часи, коли медичні окуляри мали виключно класичні форми прямокутника чи овалу.

Сучасна оптика для корекції зору дизайном не відрізняється від сонцезахисної. Якщо ви відкриєте каталог медичних оправ https://kyivlinza.ua/catalog/opravy/, то побачите сотні моделей різних форм та відтінків. Поряд із класичними прямокутниками та безобідковими оправами, там представлені трендові шестикутники, клабмастери, а ще улюбленці багатьох жінок — котяче око.

 Яку оправу обрати у 2023 році?

На це питання немає однозначної відповіді, адже окуляри слід обирати по запиту користувача. Комусь подобаються акцентні моделі, які виділяються на обличчі та привертають увагу. Інші обирають майже непомітні оправи із прозорого пластику чи в тонкій металевій рамці. Тому ми розповімо про декілька найпопулярніших форм, які зустрічаються у колекціях більшості виробників. 

  • Подвійний міст — це класика, яка повернулась із минулого та привертає увагу дизайнерів. Він настільки популярний, що використовується у медичних та сонцезахисних окулярах для чоловіків та жінок. Прийом подвійного мосту використовується в окулярах різного стилю: від вінтажних авіаторів чи ленонів до сучасних моделей у формі багатокутника чи завуженого прямокутника. 

  •  Пом'якшені восьмикутники — улюблена форма серед школярів та молоді. Вона входить у п'ятірку найпопулярніших моделей оптики протягом останніх 3 років. Колекції 2023 року показали, що окуляри у формі восьмикутників залишаться у тренді. Окрім моделей із тонкою металевою рамкою, з'являється все більше масивних, кольорових оправ, які привертають увагу. 

  • Метелики — одна із найпопулярніших жіночих оправ, яка залишається актуальною вже декілька десятиліть. Вона є універсальною, адже пасує до ділового та повсякденного стилю. Це одна з небагатьох моделей, яка пасує людям з грушеподібною формою обличчя. 

  • Прозорі оправи можуть стати головним трендом 2023 року, адже вони зустрічаються в колекціях медичних та сонцезахисних окулярів усіх брендів. Прозору рамку використовують для всіх існуючих форм: вайфарер, котяче око, панто, метелики та багато інших. Такі моделі майже непомітні на обличчі, але все ж привертають увагу своєю оригінальністю.

Універсальність — головний тренд 2023 року

В часи розумного споживання багато користувачів прагнуть мати окуляри, які можна носити щодня та з будь-яким одягом. Тому в колекціях медичних оправ щороку з'являються варіації класичних авіаторів, вайфарерів та панто. Ці форми вважаються універсальними, адже пасують чоловікам та жінкам з різною формою обличчя. У 2023 також зросла популярність окулярів з фотохромними лінзами, які дарують гострий зір та захищають від сонця. Ці лінзи змінюють ступінь тонування, в залежності від освітлення. У приміщенні вони прозорі, а на сонці темніють.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: