Завантаження ...

Як вірно обрати монтажну піну?

Будь-які будівельні, монтажні чи ремонтні роботи не обходяться без монтажної піни. За допомогою цього матеріалу легко закрити невеликі шви, щілини, створити необхідну герметичність при встановленні труб. Розрізняють піну монтажну та професійну, вологостійку, тому важливо обирати матеріал, з урахуванням специфіки об'єкта, на який він буде наноситись. 

Сфери використання монтажної піни

Не обійтися без цього матеріалу в таких випадках: 

  • монтаж дверних, віконних блоків, вітрин; 

  • укріплення різних ділянок внаслідок руйнування через утворення порожнечі; 

  • встановлення сантехніки, водо- та газових комунікацій;

  • закриття отворів та щілин у будь-яких поверхнях (бетон, цегла, пластик, дерево).

Піна монтажна професійна Mounter 70 880 мл

Побутова піна для дрібного ремонту 

Монтажна піна побутова фасується в балони, котрі комплектуються невеликою трубочкою-аплікатором. За допомогою цієї трубочки легко та зручно наносити піну, заповнювати невеликі порожнини. Така піна повинна використовуватися повністю, адже аплікатор одноразовий і до наступного використання піна в ньому засохне. 

Побутова піна випускається в балонах різного об'єму, тому ви можете підібрати продукт, котрий точно підходить саме вам. Якщо потрібно заповнити порожнину близько 2 метрів глибиною 5 сантиметрів, знадобиться близько 300 мл піни. Для заповнення порожнини довжиною 12 метрів знадобиться піна об'ємом 800 мл.

В цій категорії досить популярна монтажна піна бренду Mounter, котра має чудову адгезію до більшості матеріалів — каменю, бетону, пластику, металу. Така піна ідеально підходить для фіксації вікон, дверей, ущільнення пазів, щілин, а також для ізоляції труб та кабелів. 

Застосовувати піну просто — перед початком робіт балон потрібно ретельно збовтати, далі зняти ковпачок. На поверхню, попередньо очищену від забруднень, нанести піну (балон тримати клапаном донизу). Залишки піни, котра не затвердла, можна видалити ацетоном. 

Для проведення робіт з приклеювання піт пінополістиролу на мінеральні основи (всередині та зовні приміщення), використовується клей-піна. Цей продукт має підвищену адгезію до різноманітних основ (бетон, мінеральні тинькування, пористі блоки, цегла, газобетон). 

Серед важливих відмінностей піни відзначимо: 

  • висока міцність склеювання;

  • підвищене зчелпення з пінопластом; 

  • низький рівень вторинного розширення; 

  • можливість швидко виконувати процеси утеплення.

Піна монтажна Mounter (Монтажник) 860 мл

Відмінності професійної піни 

Цей різновид монтажної піни застосовується разом зі спеціальним пістолетом. Професійна піна відрізняється однорідною структурою, чудовими показниками адгезії, низьким рівнем вторинного розширення. Для використання в холодну пору слід обирати монтажну піну зимову, котра витримує вплив температури до -15 градусів. 

У магазині «ОколоРемонта» вам допоможуть підібрати монтажну піну для професійного чи побутового використання, ущільнення порожнин чи приклеювання утеплювача.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: