Завантаження ...

Як вибрати електричні котли

Електричний котел приваблює екологічністю роботи, безпечною експлуатацією, можливістю встановлення в більшості приміщень та відсутністю складного монтажу. Компанія Aqua Life підготувала рекомендації щодо того, на які параметри потрібно звернути першочергову увагу під час вибору моделі котла, що відповідає вашим вимогам, для приватного будинку, офісу чи підприємства.

Основні критерії вибору

  • Потужність відповідає за кількість енергії, що була витрачена на роботу опалювальної системи. Залежно від потужності відрізняється також рекомендована площа обігріву: котли до 5 кВт підходять для приміщень площею до 50 м2, на 7–9 кВт — площею 70–90 м2, 12 кВт — до 120 м2, а 15 кВт — до 150 м2. Принцип розрахунків простий: 1 кВт на обігрів 10 м2 площі кімнати зі стандартною висотою стелі (2,6–2,8 м).

  • Спосіб нагріву теплоносія може бути індукційним, електродним або з використанням ТЕНів. Серед бюджетних електричних котлів невисокої потужності найпопулярніші прилади з ТЕНами, а найсучаснішими вважаються індукційні агрегати.

  • Підключення визначає параметри електричної мережі, під яку пристосований конкретний пристрій. Серед побутових моделей переважають однофазні котли на 220 Вт, серед промислових — трифазні на 380 Вт.

  • Монтаж передбачає кріплення на стіну чи встановлення на підлогу. Перший варіант є найбільш компактним і підходить для невеликих приміщень, де економлять кожен квадратний дециметр.

  • Спосіб управління буває традиційним механічним або більш сучасним та гнучким електронним.

  • Виробник визначає не тільки вартість приладу, а і його функціональність, надійність та інші якості. Віддавайте перевагу перевіреним виробникам з гарними відгуками та репутацією — саме такі пропонує компанія Aqua Life у своєму інтернет-магазині.

  • Додаткові функції, що підвищують комфорт під час користування електричним котлом: наявність плавного регулювання потужності (робить прилад більш економічним), автоматична система керування роботою пристрою, функція автоматичного відключення в разі виникнення аварії, фільтри тонкого очищення води та розширювальний бак у комплекті тощо.

Сучасні електричні котли в асортименті представлені в інтернет-магазині компанії Aqua Life. Тут ви знайдете офіційну продукцію відомих у світі виробників: Valliant, Bosch, Neon, Tenko, Protherm та інших. Завжди в наявності як підлогові, так і настінні моделі різної потужності. Тут ви можете замовити якісну експертизу з розрахунком оптимальної потужності та розробленням проєкту, а також безпосередньо монтаж електричного котла на вашому об’єкті.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: