Завантаження ...

Як купити не новий ноутбук та не прогадати

Не так давно ноутбуки вважались предметом розкоші, більшість користувачів мали стаціонарні ПК.

Сьогодні все більша кількість людей надає перевагу саме пересувній техніці, бо так вимагають умови життя, його ритм. Рік 2020 назавжди змінив умови праці майже цілої планети. Бу ноутбуки в Україні стали користуватись все більшою популярністю.

Ті, хто раніше і не думали про віддалену роботу, змушені були або пристосовуватись до нових умов, або залишитись ні з чим. Виконання обов’язків, не виходячи з дому, відкрило нові перспективи для цілого ряду професій. Зовсім не обов’язково купувати лише нову техніку. На сайті https://gazik.ua/ можна знайти відновлені екземпляри, що нічим не поступаються своїм «свіжим» братам.

Що таке стокова техніка

Вживаний та/або відновлений комп’ютер повинен відповідати декільком критеріям. Якщо є можливість особисто переглянути товар у магазині наживо – краще нею скористатись. Але у перевірених онлайн-продавців теж може біти якісний товар, головне, щоб ви переконались у наявності таких деталей:

  • Коробка, в якій ноут був випущений на виробництві;
  • Пристрій для заряджання;
  • Документи, що зазвичай ідуть у коробці, або папери, які надає виробник після процедури відновлення;
  • Драйвери.

Якщо вдалося домовитись переглянути товар у магазині, зверніть увагу на наступне:

  • Візуальна складова. Уважно, детально продивіться корпус, рухомі та нерухомі частини, кріплення, місця контакту пластика. Допускаються незначні потертості, невеличкі подряпини, та тріщини, сколи, місця від ударів – причина одразу відмовитись від товару. Сліди відкривання, викручування гвинтиків є свідченням ремонту. Дізнайтесь про те, чому і що було замінено, наявність відповідних документів, висновків, інше. Незрозуміла відповідь, її відсутність повинні вас насторожити;
  • Робота операційної системи. Увімкніть пристрій, зверніть увагу на час, за який проходить завантаження ОС. Він не має бути більшим за 1-2 хвилини, у іншому разі з комплектуючими є проблеми. Що б вам не казали, працездатний товар не може бути без системи взагалі, а ви не повинні окремо доплачувати за її встановлення;
  • Акумулятор. Перегляньте пристрій для живлення на предмет справності, цілісності. Якщо все гаразд, підключіть його до ПК, погляньте на індикацію, швидкість заповнення батареї. Помітні збої? Відмовляйтесь;
  • Перевірка екрана на пошкодження. Перед перевіркою скачайте та збережіть на флешку одну з популярних програм для тесту дисплею. Запустіть перевірку. Навіть виробник допускає до 10 битих пікселів, тому це вимушена жертва. Для офісних потреб роботи з текстом такий момент не критичний, а от при обробці зображень, користуванні програмами для дизайну подібний дефект недопустимий.

Перед тим, як купувати вживану техніку, уважно оцініть репутацію продавця. Перегляньте відгуки, обговоріть умови перегляду товару, гарантії. Сьогодні на ринку можна знайти якісні пропозиції, але варто приділити досить уваги процесу вибору.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: