Завантаження ...

Історія вейпінгу: від перших випарників до POD-систем

Вейпінг завоював велику популярність у всьому світі та став альтернативою традиційному палінню. Сьогодні ми, інтернет-магазин товарів для вейпінгу UVAPE, вирішили розповісти вам про те, як з'явилися POD-системи https://uvape.pro/ua/pod як вони розвивалися і розповісти про електронні цигарки, починаючи від перших випарників, закінчуючи сучасними пристроями для вейпінгу.

Коротка історія вейпінгу: від китайського винаходу до світової індустрії

Електронні цигарки були винайдені в Китаї не так давно. Лише на початку 2000-х років вейпінг почав впроваджуватися і спочатку був призначений суто для терапевтичних цілей. POD-системи були розроблені, щоб допомогти курцям кинути паління, надаючи їм дозований нікотин без небезпеки для здоров'я. Не дивно, що це сталося саме в Китаї, адже за деякими даними ця країна є «найкурцем» у світі.

Але різні виробники швидко зрозуміли, що дана технологія чудово буде зустрінута й іншими споживачами тютюну, тому електронні цигарки стали набирати популярності не лише серед тих, хто хоче кинути цю звичку, а й людей, які палять, яким набридли цигарки. Сьогодні вейпінг - це світова індустрія, існує безліч різних пристроїв та рідин, які дозволяють кожному підібрати спосіб паріння на свій смак.

Випарники: як вони з'явилися і розвивалися

Випарники, або атомайзери, є ключовою частиною будь-якого пристрою для вейпінгу. Вони були винайдені для перетворення рідини в пару, через який користувач отримуватиме нікотин. Цікаво, що сама технологія з'явилася далекого 1927 року. Саме тоді американський вчений Джозеф Робінсон оформив патент на інноваційний пристрій, який, по суті, був першим атомайзером. Однак цілей створити електронну цигарку він не мав. Це лише був агрегат, який дозволяв доставляти лікарські засоби до бронхів пацієнтів за допомогою пари. Раніше для цього використовувався дим, так зване обкурювання, що було не зовсім практичним способом.

Однак лише з розвитком технологій випарники стали такими, якими ми їх знаємо та бачимо сьогодні. Тепер вони виробляються у величезних кількостях і пропонуються у різних розмірах та конфігураціях, у тому числі для використання у медичних цілях.

Від перших вейпів до POD-систем: як технології вейпінгу змінювалися з часом

Сучасні пристрої для вейпінгу пройшли певний шлях розвитку, і з ранніми девайсами їх пов'язує хіба що принцип роботи, який полягає у перетворенні рідини на пару. Перші електронні цигарки не мали функції автоматичного затягування, як на сучасних POD-системах. Користувач повинен був натиснути кнопку і зробити досить сильну затяжку, щоб пара надійшла через сопло. Кількість пари була дуже скромна. DSE801 – яскравий приклад такого пристрою.

У 2010 році компанія Joetech випустила EGO-T, досить комерційно успішну ПОД-систему. Пристрій був потужнішим, що дозволяло збільшити кількість пари, а активація роботи тут здійснювалася не кнопкою, а затяжкою. Однак рівень технологій на той момент не міг забезпечити ємний акумулятор, через що пристрою вистачало мало не до кінця дня. Вирішили цей момент просто – випустили електронну цигарку Joye Stick, яка мала можливість замінити акумулятор. Однак через це постраждала надійність усієї конструкції – вейп був досить кволий, незручний в обслуговуванні.

2014 можна назвати роком прориву в галузі виробництва електронних цигарок. Завдяки можливості встановлювати ємні батареї потужністю в 15W і більше, різні компанії навперебій почали створювати зручні й недорогі POD-системи, в тому числі на електронних платах, що дозволяють не тільки заправляти й перезаряджати пристрій, але також відстежувати залишок в ньому заряду, виставляти різні налаштування потужності тощо.

Сьогодні проблема покупки POD-системи полягає лише в тому, щоб вибрати електронку з усього представленого на ринку різноманіття. Тому сміливо долучайтеся до інновацій, обирайте пристрій на свій смак і переходьте з тютюну на безпечніші електронні цигарки.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: